Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/74550/skotija-kovai-su-covid-19-naudos-gyventoju-mobiliuosius/spausdinti/

Škotija kovai su „COVID-19“ naudos gyventojų mobiliuosius

Publikuota: 2020-09-11 21:12
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Bendradarbiaudamos „Apple“ ir „Google“ komapnijos, sukūrė „COVID-19" rizikos pranešimų technologiją, kuri veikia tiek „iPhone“, tiek „Android“ išmaniuosiuose telefonuose. Ši technologija pamažu diegiama visame pasaulyje. Škotija paskelbė apie naują programą sekti COVID-19 užsikrėtusių žmonių kontaktus naudojant šių įmonių sukurtu API (programų sąsaja).

Škotija kovai su „COVID-19“ naudos gyventojų mobiliuosius

„Protect Scotland“ programą sukūrė Škotijos sveikatos ministerija ir leidžiančia visuomenės sveikatos institucijoms įspėti vartotojus, kas jie kontaktuoti su užsikrėtusiais „COVID-19“. „Apple“ ir „Google“ technologijos naudoja „Bluetooth“ ryšį, kad anonimiškai nustatytų, ar vartotojas buvo šalia kito asmens, kurio „COVID-19“ testas buvo teigiamas. Pacientai, kuriems nustatytas teigiamas „COVID-19“ testas, gaus unikalų ženklą su testo rezultatu, kurį bus galima įterpti į „Protect Scotland“ programėlę. Ji jus įspės, jei artimai bendravote su kitu programos vartotoju, kurio koronaviruso testas yra teigiamas, ir gali padėti nustatyti kontaktus, kurių galbūt praleidote kitu atveju.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!