Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/74443/wiko-pristate-du-naujus-telefonus-ikrauti-reikes-tik-du-kartus-per-savaite/spausdinti/

„Wiko“ pristatė du naujus telefonus: įkrauti reikės tik du kartus per savaitę

Publikuota: 2020-09-06 07:30
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Wiko“ vardas lietuviams greičiausiai nėra gerai žinomas. Nors reklaminėje medžiagoje sudaromas įspūdis, jog tai prancūzų gamintojas, iš tikrųjų tai nėra tiesa – kompaniją valdo Kinijos „Tinno Mobile“, o Prancūzijos akcentai tėra gudrus būdas parduoti tuos pačius kiniškus telefonus. Tačiau tai nebūtinai reiškia, kad šie įrenginiai blogi. „Wiko“ pristatė du naujus modelius ir nepabijojo pasisvaidyti labai ambicingais pareiškimais.

„Wiko“ pristatė du naujus telefonus: įkrauti reikės tik du kartus per savaitę

„Wiko View5“ ir „Wiko View5 Plus“ iš esmės yra vienas ir tas pats telefonas, besiskiriantis tik atminties ir procesoriaus konfigūracija.

Abu išmanieji pasižymi 6,55 colio įstrižainės IPS LCD matrica, kurios raiškai siekia 720 x 1,600. Kompanija atsižvelgė į naujausias tendencijas, todėl ekrano rėmai buvo stipriai susiaurinti, o priekinė 8MP kamera įkurdinta skylutės formos išpjovoje, kairiajame viršutiniame kampe.

Galinėje dalyje į akis krenta didelis kamerų modulis, kuriame matome net 4 jutiklius. Pagrindinė kamera yra 48 MP raiškos, o jai talkina 8MP itin plataus 120 laipsnių kampo, 5 MP makro, ir 2 MP gylio jutikliai. Šiek tiek žemiau objektyvų matome pirštų antspaudų skenerį. Dešiniajame šone sugrūsti visi mygtukai – įjungimo, garso reguliavimo ir „Google Assistant“ balso asistento iškvietimo.

Abu telefonai palaiko Bluetooth 4.2, vieno dažnio Wi–Fi b/g/n, korpuse vietos palikta dviem SIM kortelėms, 3,5mm ausinių jungčiai ir FM radijo imtuvui.

Pereinant prie skirtumų, įprastas „Wiko View5“ aprūpintas „MediaTek Helio A25“ lustu ir „PowerVR GE8320“ grafikos plokšte. Įrenginyje diegiama 3 GB operatyviosios ir 64 GB vidinės atminties (išplečiama atminties kortele). Tuo metu „Wiko View5 Plus“ gavo kiek senesnius, ne tokius efektyvius, tačiau šiek tiek galingesnius „MediaTek Helio P35“ procesorių ir „GE8320“ grafikos plokštę. Šiame modelyje montuojama ir daugiau atminties – 4 GB RAM ir 128 GB vidinės (išplečiama atminties kortele). Abiejuose prietaisuose veikia kol kas naujausia „Android 10“ operacinė sistema.

Specifikacijų rinkinys, kaip galima suprasti, nėra įspūdingas ir netgi vietomis atrodo šiek tiek archajiškas, todėl bendrovė turėjo sugalvoti, kaip naujuosius modelius išskirti iš pilkos masės. Tai padaryta buvo paprastu, tačiau labai veiksmingu būdu – gamintojas pasigyrė, jog „Wiko View5“ ir „Wiko View5 Plus“ įmontuoto 5000 mAh akumuliatoriaus pakaks 3 dienoms įprasto naudojimo, kitaip tariant, bateriją įkrauti reikės tik porą kartų per savaitę.

Deja, buvo nutylėtas faktas, jog įrenginiai nepalaiko greitojo įkrovimo, o šis procesas atliekamas, naudojant jau pasenusią „MicroUSB“ jungtį.

„Wiko View5“ Europos rinkoje kainuos 170 eurų, o pirkėjai jį galės rinktis iš Midnight Blue, Pine Green Peach Gold spalvų. „Wiko View5 Plus“ atsieis 200 eurų, o korpuso spalvų variantai apsiribos Aurora Blue ir Iceland Silver. Telefonų prekybos pradžia numatoma jau kitą savaitę – rugsėjo 10 dieną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!