Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/74411/nuo-kitu-metu-xiaomi-telefonuose-nebematysite-priekines-kameros/spausdinti/

Nuo kitų metų „Xiaomi“ telefonuose nebematysite priekinės kameros

Publikuota: 2020-09-03 14:16
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vis labiau artėjant link to, jog išmaniuosiuose telefonuose nebebus ekrano rėmelių, gamintojai vis bando rasti sprendimų, kaip paslėpti priekinę kamerą po ekranu. „Xiaomi“ demonstruoja savo trečiosios kartos technologiją, leidžiančią tai padaryti, ir progresas atrodo tikrai įspūdingai.

Nuo kitų metų „Xiaomi“ telefonuose nebematysite priekinės kameros

„Twitter“ žinutėje „Xiaomi“ prezidentas Shou Zi Chew pateikė vaizdo įrašą, kuriame demonstruojamos kameros, paslėptos po telefono ekranu, technologija. Įspūdingai atrodo tai, kad ji neturi jokios įtakos ekrano kokybei ir vartotojas gali mėgautis pilnu ekranu, be jokių išpjovų. „Xiaomi“ pateikia daugiau informacijos, kaip veikia naujas ir patobulintas kameros jutiklis:

„Mūsų pačių sukurtas pikselių išdėstymas, naudojamas „Xiaomi“ 3-os kartos „Under-Display Camera“ technologijoje, leidžia ekranui praleisti šviesą per pikselių tarpus, leidžiant kiekvienam atskiram pikseliui išsaugoti pilną RGB išdėstymą, neaukojant pikselių tankio. Lyginant su kitais rinkoje įprastais sprendimais, „Xiaomi“ padvigubino horizontalių ir vertikalių pikselių skaičių, pasiekdami tokį patį pikselių tankį virš fotoaparato kaip ir visoje kitoje ekrano srityje. Taigi sritis virš integruotos kameros atvaizduoja tą patį ryškumą, spalvų gamą ir spalvų tikslumą, kaip ir visas kitas ekranas“, – teigiama „Xiaomi“ pranešime.

Atrodo mažai tikėtina, kad net ši pažanga atitiks tradicinės kameros kokybę, tačiau „Xiaomi“ tvirtina priešingai, sakydama, kad ši konstrukcija „atitinka įprastų priekinių kamerų vaizdavimo kokybę“.

Tiesą sakant, bendrovė taip pasitiki šiuo dizainu, kad kitais metais ši technologija bus pradėta gaminti serijiniu būdu. Tai reiškia, kad tam tikru momentu 2021 m. pirkėjams bus prieinami išmanieji telefonai, siūlantys šią technologiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!