Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/73947/telia-lietuvos-kurortuose-padidino-4g-stociu-pajegumus/spausdinti/

„Telia“ Lietuvos kurortuose padidino 4G stočių pajėgumus

Publikuota: 2020-07-29 17:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šįmet kaip niekada daug žmonių liko atostogauti Lietuvoje, tad nenuostabu, kad kurortai lūžta nuo vietinių turistų gausos. Vien „Telia“ tinkle vartojimas išaugo beveik du kartus. Nepaisant apgulties, „Telia“ mobilusis internetas pajūryje ir kituose šalies kurortiniuose miestuose tapo dar greitesnis.

„Stebėdami kokybiško mobiliojo ryšio poreikio augimą Lietuvos kurortuose, dar gegužės pabaigoje pradėjome didinti juose esančių „Telia“ bazinių stočių pralaidumą. Šie darbai tęsėsi iki liepos pabaigos, o dabar jau visuose pagrindiniuose Lietuvos kurortuose „Telia“ mobilusis ryšys yra iki 30 proc. greitesnis ir juo gali naudotis dar daugiau poilsiautojų“, – sako „Telia“ Tinklo vadovas Arūnas Strolia.

Nuo šiol geresniu ryšiu poilsiautojai gali mėgautis ne tik šalies pajūryje, bet ir Plateliuose, Druskininkuose, Anykščiuose, Zarasuose, Ignalinoje ir Palūšėje. Iš viso per du mėnesius „Telia“ inžinieriai padidino 19-os bazinių stočių pajėgumus.

Daugumoje šių stočių buvo įrengtos naujos, modernios antenos ir pridėti papildomi radijo kanalai. Tai leido padidinti ne tik 4G LTE interneto spartą, bet ir vienu metu aptarnaujamų abonentų skaičių.

„Pridėti aukšto radijo dažnio kanalai įprastai naudojami didesniuose miestuose ir ypač apkrautuose rajonuose. Bet šįkart iš anksto numatėme klientų antplūdį, todėl nusprendėme maksimaliai išplėsti savo bazinių stočių pajėgumus kurortuose“, – teigia A. Strolia.

„Telia“ specialistai jau spėjo įsitikinti, kad sprendimas teisingas ir priimtas laiku. Visų modernizuotų stočių aptarnaujamų klientų skaičius liepą, lyginant su balandžio mėnesiu, išaugo du kartus, persiunčiamų duomenų kiekis paaugo 70 proc., o telefonu poilsiautojai kalba 40 proc. daugiau.

Kaip pastebi A. Strolia, labiausiai šiuo pagerinimu džiaugsis išmaniųjų telefonų savininkai, kurių įrenginiai sugeba vienu metu duomenis atsiųsti keliais dažniais – jų mobiliojo interneto sparta gali siekti ir gerokai virš 100 Mb/s. Palyginimui, vidutinė mobiliojo interneto sparta „Telia“ tinkle visoje Lietuvoje, Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, šįmet siekia 81,92 Mb/s. Ji yra atitinkamai 23 proc. ir 84 proc. didesnė nei kitų operatorių.

Gera žinia Lietuvos kurortų gyventojams – ir pasibaigus atostogų sezonui, pažangiosios antenos su visais dažniais ir kitais patobulinimais liks. Taigi dar greitesniu ir kokybiškesniu mobiliuoju „Telia“ ryšiu jie galės naudotis ištisus metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!