Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/73567/xiaomi-naujienos-issiskirs-dideliais-ekranais-ir-itin-talpiomis-baterijomis/spausdinti/

„Xiaomi“ naujienos išsiskirs dideliais ekranais ir itin talpiomis baterijomis

Publikuota: 2020-07-01 17:12
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanijos „Xiaomi“ dukterinė įmonė „Redmi“ surengė naujų išmaniųjų telefonų pristatymą, kurio metu buvo pademonstruoti du nauji „Redmi 9“ serijos įrenginiai. Kaip ir buvo tikėtasi, šiandien oficialiai paskelbta apie naujuosius „Redmi 9A“ ir „Redmi 9C“ modelius, kurių didžiausi privalumai – didžiuliai ekranai, milžiniškos baterijos ir labai žema kaina.

„Xiaomi“ naujienos išsiskirs dideliais ekranais ir itin talpiomis baterijomis

Pigiausias iš šių dviejų telefonų – naujasis „Redmi 9A“, kurio kaina sieks maždaug 75 eurus, o „Redmi 9C“ kainuos nuo maždaug 90 eurų. Kol kas nėra žinoma ar šie įrenginiai pasirodys prekyboje ir Lietuvoje, tačiau bent vienas iš dviejų modelių tikrai turėtų pasiekti ne tik lietuvius, bet ir visus europiečius. Taigi, pažvelkime į šias dvi naujienas.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, abu išmanieji telefonai pasižymės 6,53 colių įstrižainės ekranais su HD+ raiška. „Redmi 9A“ ir „Redmi 9C“ priekinėje dalyje taip pat turės ir nedidelę vandens lašo formos išpjovą, kurioje bus įmontuota asmenukėms skirta kamera su 5 MP raiškos vaizdo jutikliu. Ir nors abu įrenginiai pasižymi vienodais ekranais, tačiau didžioji dalis kitų specifikacijų – skirtingos.

Naujasis „Redmi 9A“ veiks su „MediaTek Helio G25“ procesoriumi, kai „9C“ modelis turės „Helio G35“ mikroschemų rinkinį. Abu šie išmanieji telefonai pasižymės 2 GB operatyviosios (RAM) bei 32 GB vidinės atminties. Kaip ir įprasta tokio tipo produktams, abu šie įrenginiai palaiko ir atminties korteles, todėl jeigu manote, kad talpyklos gali ir nepakakti – visuomet galite panaudoti papildomą atmintinę.

Nemažai skirtumų rasime naujųjų įrenginių nugarėlėse. „Redmi 9A“ turi tik vieną kamerą, kuri pasižymi 13 MP raiškos vaizdo jutikliu. „Redmi 9C“ kaip pagrindinę kamerą naudoja tą patį pagrindinį jutiklį, tačiau greta jo – dar dvi kameros. Telefono nugarėlėje dar rasime 5 MP makro bei 2 MP raiškos gylio sensorius.

Didžiausias šių išmaniųjų telefonų privalumas – 5000 mAh talpos baterija. Verta paminėti ir tai, jog visi „Redmi 9“ ir „Redmi Note 9“ serijos išmanieji telefonai turi tokios talpos baterijas, tačiau naujieji du išsiskiria ir žema kaina. „Redmi“ naujienos pirkėjus pasieks su „Android 10“ operacinės sistemos versija bei „MIUI 11“ vartotojo sąsaja.

Pirkėjai naująjį „Redmi 9A“ galės įsigyti pilkos, mėlynos arba žalios spalvos, o „Redmi 9C“ bus parduodamas juodos, oranžinės bei mėlynos spalvų. Kaip jau minėjome, kol kas išlieka neaišku kada šie išmanieji telefonai pasieks ir mūsų regioną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!