Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/73554/google-atnaujino-visu-pamegta-photos-aplikacija/spausdinti/

„Google“ atnaujino visų pamėgtą „Photos“ aplikaciją

Publikuota: 2020-06-30 20:17
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google Photos“ šiemet švęs penktąsias metines ir gali pasigirti tiesiog įspūdinga vartotojų baze. Galimybė visas savo nuotraukas visiškai nemokamai laikyti debesijos talpykloje, patogus jų grupavimas, archyvavimas ir redagavimas žavi tiek „Android“, tiek „iOS“ išmaniųjų savininkus, todėl šią aplikaciją rastume praktiškai bet kuriame naujesniame telefone. Taigi, nenuostabu, kad „Google“, norėdama išlaikyti tokį aukštą vartotojų pasitenkinimo lygį, nusprendė atnaujinti „Photos“.

„Google“ atnaujino visų pamėgtą „Photos“ aplikaciją

Akivaizdžiausias pokytis – nauja aplikacijos ikona, kurios simbolis kur kas apvalesnis ir minimalistiškesnis. Tačiau dizaino fronte pokyčių yra ir daugiau – nuo šiol programėlės apačioje yra trys skirtukai – „Photos“ (nuotraukos), „Search“ (paieška) ir „Library“ (biblioteka). „Photos“ skiltis atvaizduoja visas jūsų nuotraukas ir vaizdo įrašus, o po šio atnaujinimo vaizdo įrašai pasileidžia automatiškai, nuotraukų miniatūros tapo didesnės, o tarp jų yra mažiau neišnaudotos baltos vietos.

Programėlės viršuje atsirado karuselės tipo „Memories“ (prisiminimų) juosta , šiek tiek primenanti „Instagram“ ir leidžianti vienu paspaudimu pasinerti į pastarųjų metų prisiminimus. Ji taip pat papildyta naujo tipo prisiminimų kategorijomis, tokiomis kaip „Geriausios jūsų šeimos ir draugų nuotraukos“ bei „Svarbiausi praėjusios savaitės įvykiai“. Į „Memories“ taip pat persikėlė ankstesnėse aplikacijos versijose egzistavusi „For You“ skiltis, kur „Google“ dirbtinis intelektas iš mūsų turimų nuotraukų sulipdydavo koliažus, filmukus ir kt.

Atnaujintas paieškos skirtukas siekia padėti surasti nuotraukas ar vaizdo įrašus lengviau nei bet kada anksčiau – langelyje tereikia įvesti žmogaus vardą, vietą ar tiesiog tai, kas vaizduojama nuotraukoje, bet svarbiausia, jog paieškoje atsirado žemėlapio vaizdas, padėsiantis ieškoti nuotraukos pagal geografinę vietą. „Google“ teigimu, tai buvo viena labiausiai vartotojų pageidautų funkcijų. Žinoma, norint šia funkcija pasinaudoti, telefono kameros nustatymuose turėsite būti būti pasirinkę, kad būtų saugoma nuotraukos lokacija.

„Library“ (bibliotekos) skiltyje saugomi visi nuotraukų aplankai, albumai ir ištrinti kadrai – valdyti savo foto kolekciją programėlės dalyje tapo paprasčiau.

„Google Photos“, kaip ir anksčiau, JAV, Kanados ir Europos gyventojams siūlo pačioje programėlėje užsisakyti spausdintus jūsų nuotraukų fotoalbumus ir kitas panašias prekes.

Šis „Google Photos“ atnaujinimas jūsų telefoną (tiek „Android“, tiek „iOS“) turėtų pasiekti kitą savaitę. Kol kas paieškos milžinė daugeliui vartotojų išsiuntė tik senąją programėlės versiją su nauju logotipu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!