Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/73373/android-11-turi-geru-naujienu-daug-filmuojantiems-taciau-dziaugtis-dar-anksti/spausdinti/

„Android 11“ turi gerų naujienų daug filmuojantiems, tačiau džiaugtis dar anksti

Publikuota: 2020-06-16 07:18
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Ar žinojote, kad „Android“ išmanieji telefonai negali įrašinėti vaizdo įrašų, kurie būtų didesni nei 4 GB? Jeigu kada teko susidurti su tokia problema – tuomet turime Jums gerų naujienų. Iškart po to kai pasirodė pirmoji bandomoji „Android 11“ versija, paaiškėjo, kad šis limitas jau yra panaikintas.

„Android 11“ turi gerų naujienų daug filmuojantiems, tačiau džiaugtis dar anksti

Pastaruosius metus ši problema tapo vis aktualesnė, nes dauguma įrenginių gali filmuoti 4K raiška su 30 kadrų per sekundę, o tai automatiškai reiškia, kad failas užims daugiau vietos nei anksčiau. Žinoma, dar daugiau vietos užima 4K 60fps filmuota medžiaga, o ką jau kalbėti apie tai, jog kai kurie gamintojai jau siūlo ir 8K filmavimo galimybes.

Tiesa, nors operacinėje sistemoje šio limito ir nebeliko, tačiau dauguma programėlės vis dar taiko šį apribojimą. Kaip skelbia „Android Police“, net ir „Google Camera“ aplikacija limitas vis dar egzistuoja. Žinoma, reikėtų nepamiršti, kad šiuo metu išleista tik „Android 11“ beta versija, todėl labai tikėtina, jog iki pasirodant pilnai versijai – šis apribojimas išnyks ir daugumoje populiariausių programėlių.

Pirmąsyk 4 GB dydžio limitas buvo pristatytas 2014 metais, kuomet išmaniųjų telefonų galimybės buvo visiškai kitokios nei jos yra dabar. Ir jeigu tais laikais tai galėjo būti naudingas limitas, kuris galėjo apsaugoti Jus nuo visos telefono atminties išnaudojimo, tai dabar toks apribojimas neturi jokios realios naudos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!