Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/73356/google-revoliucionuos-sms-susirasinejima-taps-panasus-i-messenger/spausdinti/

„Google“ revoliucionuos SMS susirašinėjimą: taps panašus į „Messenger“

Publikuota: 2020-06-15 14:25
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Po pirmosios „Android 11 Beta“ operacinės sistemos bandomosios versijos išleidimo, oficialiame „Google“ kanale „Reddit“ tinkle pasirodė pranešimas, kad „Messages“ per ateinantį mėnesį palaikys „susirašinėjimo burbuliukų“ aplikacijos programavimo sąsają (API).

„Google“ revoliucionuos SMS susirašinėjimą: taps panašus į „Messenger“

Tai neturėtų labai stebinti, nes „Google“ jau anksčiau buvo pranešusi apie „Android 11“ atsirasiančią galimybę trečiųjų šalių susirašinėjimo programėlėms naudoti susirašinėjimo burbuliukus, panašius į Android vartotojams puikiai pažįstamas „Facebook“ pokalbio galvutes, kurios matomos kiekviename telefono ekrane. Tai labai palengvintų susirašinėjimą, nes norint atsakyti į žinutę nebereikėtų vėl atsidaryti aplikacijos.

„Google“ paaiškino, jog „susirašinėjimo burbuliukų“ palaikymas priklausys nuo to, ar aplikacijos kūrėjas įjungs jų naudojimą. Šią funkciją jau po poros savaičių gamyklinėje Android SMS žinučių programėlėje galės išbandyti visi Android 11 Beta testuotojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!