Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/73263/indijoje-aptiktas-didziulis-kiekis-telefonu-su-vienodais-imei/spausdinti/

Indijoje aptiktas didžiulis kiekis telefonų su vienodais IMEI

Publikuota: 2020-06-08 20:19
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Indijos rinka jau ne pirmus metus susilaukia ypatingo išmaniųjų telefonų gamintojų dėmesio. Pakankamai sėkmingai šioje milžiniškoje rinkoje įsitvirtino ir Kinijos gamintojas „Vivo“, kuris pirmojo šių metų ketvirčio statistikos duomenimis užima 17 proc. rinkos. Verta paminėti ir tai, jog kompanija užfiksavo 40 proc. augimą, tačiau dabar įmonės vardas papuolė tarp labai nemalonių naujienų.

Indijoje aptiktas didžiulis kiekis telefonų su vienodais IMEI

Paaiškėjo, jog Indijoje buvo aptikta daugiau nei 13 tūkst. „Vivo“ išmaniųjų telefonų, kurie turi tokį patį IMEI numerį. IMEI (International Mobile Station Equipment Identity) – tai unikalus numeris, skirtas atpažinti įvairius mobilius telefonus GSM tinkluose. Pavyzdžiui, jei telefonas yra pavagiamas arba pametamas, savininkas gali paskambinti savo operatoriui ir paprašyti jį įtraukti į juodąjį sąrašą (blacklist), t.y. užblokuoti.

Nesunku suprasti, jog kiekvienas išmanusis telefonas turi turėti skirtingus IMEI numerius. Visa ši istorija paaiškėjo dar 2019 metų rugsėjo mėnesį, kuomet vietinė policija sulaukė telefono, kurios net ir po remonto darbų rodydavo sistemos klaidą. Atlikus tyrimą paaiškėjo, jog pastarojo įrenginio IMEI numeris buvo pakeistas. Kiek vėliau paaiškėjo, kad tokių telefonų, su tokiu pačiu IMEI, yra daugiau nei 13,500 ir visi jie priklauso kompanijai „Vivo“.

Kinijos kompanijos atstovai buvo įspėti apie šią situaciją, tačiau bent jau kol kas jokio komentaro šiuo klausimu nepateikė. Ir tai jau ne pirmas kartas, kuomet Indijos rinkoje aptinkama gausybė išmaniųjų telefonų su tokiais pačiais IMEI numeriais.

Pirmąsyk tokia istorija pasirodė dar 2012 metais ir tuomet buvo aptikta 18 tūkst. išmaniųjų telefonų, kurie veikė su tuo pačiu IMEI. Analogiška situacija pasikartojo ir 2019 metų lapkritį. Tiesa, abi šios istorijos nėra susijusios su „Vivo“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!