Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/73235/sukurta-nauja-vilkiku-navigatoriu-serija-dezl/spausdinti/

Sukurta nauja vilkikų navigatorių serija „Dezl“

Publikuota: 2020-06-05 14:31
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nepaisant jūrų transporto ir aviacijos plėtros, jau kelis dešimtmečius vilkikai vaidina svarbų vaidmenį tarptautiniame transporte. Logistikos pramonėje punktualumas yra labai svarbus, o tobulėjant technologijoms, vilkikų vairuotojai vis labiau vertina jo privalumus. Augant paklausai, technologijų įmonė „Garmin“ pristato navigatorių „Dezl“ seriją, skirtą sunkiasvoriams vilkikams.

Sukurta nauja vilkikų navigatorių serija

Palyginti su lengvosiomis transporto priemonėmis, vairuoti sunkiasvorį vilkiką yra sudėtingiau ir reikalauja daug susikaupimo kelyje net iš patyrusių vairuotojų. Todėl, norėdami užtikrinti saugią ir kokybišką kelionę, „Dezl“ navigatorių serija suteikia galimybę pasirinkti patogiausią maršrutą važiuojant Europos šalyse. Įrenginys sukuria pritaikytą maršrutą, atsižvelgdamas į vilkiko dydį ir svorį, ir įspėja vilkiko vairuotoją apie tilto aukštį, svorio apribojimus, staigius posūkius ir stačius šlaitus, taip mažindamas pavojingumą ir nenumatytus įvykius, dėl kurių gali būti sudėtinga laiku įvykdyti užsakymą.

„Dezl“ navigatoriai vilkikų vairuotojams siūlo būtent tai, ko jiems reikia – didelius navigacijos ekranus, kuriuose aiškiai matoma profesionaliems vilkikų vairuotojams svarbiausia informacija, – teigė Danas Bartelis, „Garmin“ buities prekių pasaulinės prekybos viceprezidentas. – Šie navigatoriai siūlo tokias naujoves, kaip automobilių stovėjimo aikštelių vieta visoje Europoje, sumažinant vairuotojų nerimą ir laiką, praleidžiamą ieškant tinkamos stotelės.“

Norint patobulinti važiavimą suplanuotu maršrutu, navigacijos įrenginys vilkiko vairuotojui siūlo patikrinti laisvų stovėjimo vietų skaičių, pamatyti norimus privažiavimo taškus prie pakrovimo ir saugojimo zonų. Visas įrenginys sukurtas siekiant mažinti vairuotojo darbo krūvį. Integruotos funkcijos leidžia pamatyti, kuriais maršrutais naudojasi kiti vilkikų vairuotojai ir taip įsitikinti, kad pasirinktas maršrutas, nors ir juo važiuojant pirmą kartą, yra tinkamas. Kartu navigatorius leis lengviau judėti per miestą, planuojant maršrutą ir išvengiant judriausių gatvių.

Kaip ir automobilio, taip ir vilkikų vairuotojai gali naudotis laisvųjų rankų režimu, kuris leidžia jiems greitai susiskambinti ir kalbėtis su navigatoriumi, vairavimo metu nesukeliant pavojaus kelių eismui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!