Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/73173/huawei-pristato-pigu-5g-telefona-enjoy-z-5g/spausdinti/

„Huawei“ pristato pigų 5G telefoną „Enjoy Z 5G“

Publikuota: 2020-06-02 09:39
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmanieji telefonai su 5G ryšio palaikymu po truputį tampa įprastu reiškiniu šiemet ir didžioji dauguma gamintojų renkasi procesorius, kurie turi šiam ryšiui palaikyti skirtus modemus. Ir jeigu praėjusiais metais tokių įrenginių kainos buvo ganėtinai aukštos, tai šiemet jau galima rasti ir gerokai pigesnių variantų.

„Huawei“ pristato pigų 5G telefoną „Enjoy Z 5G“

Nebrangų išmanųjį telefoną su 5G vakar pristatė ir Kinijos milžinė „Huawei“. Kompanijos atstovai oficialiai pristatė „Huawei Enjoy Z 5G“ modelį, kuris tuo pačiu tapo ir pirmuoju įmonės įrenginiu su „MediaTek Dimensity 800“ lustu. Kaip žinia, Kinijos milžinė artimiausiu metu ketina pristatyti daugiau prietaisų su taivaniečių kompanijos kurtais mikroschemų rinkiniais.

Naujasis „Huawei Enjoy Z 5G“ pasižymės 6,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiškos ir nepaisant savo žemos kainos turės 90 Hz atsinaujinimo dažnį. Viršutinėje ekrano dalyje rasime ir nedidelę vandens lašo ekrano išpjovą, kurioje įmontuota 16 MP raiškos kamera asmenukėms. Kaip jau minėjome, šis išmanusis veiks su „MediaTek Dimensity 800“ procesoriumi bei palaikys 5G ryšio technologiją.

Bazinis šio išmaniojo telefono modelis turės 6 GB operatyviosios (RAM) bei 64 GB vidinės atminties, tačiau „Huawei“ pasiūlys ir didesnes atmintines. „Huawei Enjoy Z 5G“ taip pat turės 6 GB ir 8 GB operatyviosios bei 128 GB vidinės atminties modulius. Naujojo įrenginio nugarėlėje – trys kameros.

Sąlyginai nedideliame kamerų stačiakampyje įmontuota pagrindinė kamera su 48 MP raiškos vaizdo jutikliu, o čia taip pat rasime ir 8 MP plataus kampo bei 2 MP raiškos makro vaizdo jutiklius. „Huawei Enjoy Z 5G“ taip pat turės ir 4000 mAh talpos bateriją su 22,5W greituoju įkrovimu. Gamintojas pirštų antspaudų jutiklį įmontavo šoninėje briaunoje, kas pastaruoju metu tapo itin populiaru tarp pigesnių telefonų.

Beliko paminėti šios „Huawei“ naujienos kainą, kuri atrodo išties labai patraukliai. Pigiausias „Enjoy Z 5G“ išmaniojo telefono modelis kainuos maždaug 220 eurų. Norintys daugiau atminties galės įsigyti 6 GB RAM variantą už 245 eurus arba 8 GB modelį už 285 eurus. Tiesa, bent jau kol kas ši „Huawei“ naujiena bus prieinama tik Kinijoje, o informacijos apie telefono pasirodymą kituose regionuose – nėra.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!