Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72912/pristatytas-atnaujintas-huawei-p30-pro/spausdinti/

Pristatytas atnaujintas „Huawei P30 Pro“

Publikuota: 2020-05-13 13:26
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Prieš daugiau nei metus išleista „Huawei P30“ serija sulaukė didelio populiarumo ne tik tėvynėje, bet ir už jos ribų. Tačiau svarbiausia tai, jog šios modelių linijos atstovai spėjo debiutuoti dar prieš įsigaliojant Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijoms, kurios iš naujesnių „Huawei“ telefonų atėmė „Google“ paslaugų paketą. Akivaizdu, jog Vakarų rinkoje tai yra labai didelis trūkumas, todėl kompanija bando išnaudoti praėjusių metų sėkmės likučius – Vokietijoje pristatė atnaujintą „Huawei P30 Pro New Edition“.

Pristatytas atnaujintas „Huawei P30 Pro“

Kokia naujovė akivaizdžiausia? Nugarėlės dizainas. 2019 metais į parduotuvių lentynas iškeliavęs „P30 Pro“ siūlė įspūdingomis pereinančiomis spalvomis pagražintą stiklinę galinę dalį, o rugsėjį vartotojai sulaukė dviejų papildomų variantų, kurių pusė nugarėlės buvo matinė, o pusė – blizgi. Gamintojas, kurdamas „P30 Pro New Edition“, nusprendė neišradinėti dviračio ir perkėlė matinę sidabrinę „Silver Frost“ spalvą tiesiai iš „P40 Pro“. Tiesa, pirkėjams taip pat siūlomos ir praėjusių metų „Aurora“ bei juodos spalvų egzemplioriai.

Naujoji versija nuo originalaus modelio techninėmis specifikacijomis nesiskiria. Čia rasime tą patį OLED FullHD+ raiškos 6,47 colio įstrižainės ekraną, kurio stiklo kraštai lengvai užlenkti. Po juo montuojamas ir greitas pirštų antspaudų skeneris. Sklandų veikimą užtikrina pagal pažangią 7nm technologiją pagamintas „Kirin 980“ procesorius.

Kameros komplektas taip pat išliko beveik nepakitęs – nebuvo prasmės jo smarkiai tobulinti, nes net ir šiandien jis lenkia kai kuriuos flagmanus. Čia ryškiausiai šviečia 40MP pagrindinis jutiklis, 20 MP itin plataus kampo kamera bei 8 MP periskopinis objektyvas, kuris nuo šiol gali vaizdą padidinti ne 5, o 10 kartų. Geros kokybės portretus padeda įamžinti „Time of Flight“ jutiklis.

Ištvermingą veikimą užtikrina 4200mAh baterija, palaikanti 40 W greitąjį laidinį įkrovimą. „Huawei“ labai stipriai pabrėžia, kad „P30 Pro New Edition“ vartotoją pasieks su „EMUI 10.1“ vartotojo sąsaja, paremta Android 10, bei visomis „Google“ programėlėmis, tad telefono pirkėjai jį galės naudoti visiškai įprastai.

Tiesa, „New Edition“ galima įsigyti tik paties brangiausio 8 GB RAM ir 256 GB vidinės atminties varianto – pigesnės versijos nesiūlomos. Jos kaina Vokietijoje siekia 749 eurus – beveik 200 eurų pigiau nei analogišką atmintinę turintis modelis pernai. Be to, pirkėjams siūloma vos už papildomus 99 eurus įsigyti „Huawei Watch GT2“ laikrodį, kuris perkant atskirai kainuoja mažiausiai 90 eurų brangiau.

„Huawei P30 Pro New Edition“ jau galima užsisakyti iš anksto oficialioje „Huawei“ elektroninėje parduotuvėje Vokietijoje, o prekybos pradžia numatoma birželio 1 dieną. Kol kas nepranešama, ar išmanusis pasirodys kitose rinkose, bet spėjama, kad jis bus skirtas Vakarų Europos valstybėms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!