Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72869/android-atnaujinimas-gelbeja-samsung-telefonu-savininkus/spausdinti/

„Android“ atnaujinimas gelbėja „Samsung“ telefonų savininkus

Publikuota: 2020-05-10 16:19
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ jau pradėjo savo išmaniųjų telefonų atnaujinimą, kurio dėka vartotojai gauna naująjį gegužės mėnesio saugumo papildinį. Įdomi detalė yra ir tai, jog „Galaxy S20“ serijos telefonai šiuos plėtinius gavo dar prieš „Google“ apie tai paskelbiant oficialiai.

Dabar aiškėja ir to priežastys. Pranešama, kad naujasis saugumo atnaujinimas yra skirtas ištaisyti 9 kritines klaidas, kurios buvo aptiktos „Android“ operacinėje sistemoje, o net 19 pažeidžiamumų buvo aptikta „Samsung“ naudojamoje programinėje įrangoje. Įdomiausia tai, jog vienas iš tų 19 pavojų, didžiausio išmaniųjų telefonų gamintojo įrenginiuose egzistavo dar nuo 2014 metų. Tai reiškia, kad tokie modeliai kaip „Galaxy S5“ ar „Galaxy Note 4“ vis dar veikia su minima problema.

„Android“ atnaujinimas gelbėja „Samsung“ telefonų savininkus

Pranešama, jog „Samsung“ telefonuose egzistuojanti spraga yra susijusi su „Qmage“ (.qmg) failų formato palaikymu, kurį sukūrė Pietų Korėjos kompanija „Quramsoft“. Šie failai yra naudojami tam, jog palaikyti „Samsung“ telefonų dizaino šablonus ir telefonuose egzistuoja nuo 2014 metų pabaigos. Teigiama, jog šio formato palaikymo dėka, piktavaliai gali nesunkiai gauti prieigą prie Jūsų telefone esančios „Android“ operacinės sistemos branduolio.

Ką reikia padaryti, norint pasinaudoti šia, kone 6 metus egzistuojančia saugumo spraga? Užtenka išsiųsti MMS žinutę. Gerai, iš tikrųjų reikia išsiųsti nuo 50 iki 300 tokio tipo žinučių su .qmg failais. Didžiausia problema šioje situacijoje yra tai, jog gamintojas greičiausiai neketina atnaujinti senų savo išmaniųjų telefonų.

„Samsung“ jau atnaujino „Galaxy S20“ serijos telefonus, o taip pat ir „Galaxy Z Flip“, „Galaxy Fold“, „Galaxy Note 10“, „Galaxy S10“ ir „Galaxy A50“ serijų telefonus. Kas laukia senesnių gamintojo telefonų, kurie išleisti nuo 2014 metų, išlieka neaišku.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!