Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72855/google-geguzes-menesio-naujinys-istaise-net-39-saugumo-spragas/spausdinti/

„Google“ gegužės mėnesio naujinys ištaisė net 39 saugumo spragas

Publikuota: 2020-05-08 20:24
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kaip ir kiekvieną mėnesį, „Google“ išleido naują „Android“ operacinės sistemos saugumo papildinį. Kaip žinia, tai labai svarbūs atnaujinimai, kurie dažniausiai ištaiso ankstesnėse versijose buvusias saugumo klaidas, o gegužės mėnesio naujinys yra labai svarbus.

„Google“ gegužės mėnesio naujinys ištaisė net 39 saugumo spragas

Naujasis saugumo papildinys jau oficialiai prieinamas, o jo atnaujinimus jau gavo kai kurie „Samsung“ išmanieji telefonai bei, žinoma, pačios „Google“ sukurti įrenginiai. Artimiausiu metu „Android“ atnaujinimas turėtų pasiekti ir daugiau telefonų, o dabar pažvelkime kodėl tai yra labai svarbus atnaujinimas, kurį, esant galimybei, privalo įsidiegti kiekvienas.

Pranešama, kad naujasis saugumo plėtinys ištaisė net 39 įvairiausius „Android“ operacinės pažeidžiamumus. Tiesa, kai kurios šios populiariosios platformos yra susijusios tik su tam tikromis „Android“ versijomis, telefonuose naudojamais procesoriais ar kitais įrenginių komponentais.

„Android“ partneriai apie visas problemas pranešimus gauna bent mėnuo prieš oficialų paskelbimą. Pažeidžiamumų kodai bus prieinami „Android Open Soruce Project“ saugykloje per artimiausias 48 valandas. […] Viena didžiausių problemų buvo kritinis saugumo pažeidžiamumas, kuris susijęs su sisteminiais komponentais. Tai galėdavo suteikti užpuolikui galimybę, naudojantis specialiai sukurta funkcija, vykdyti savavališką kodų procesą. Rizikos įvertinimas yra paremtas pasekmėmis, kurios atsirastų išnaudojus saugumo spragą, atmetant įvairias lengvinančias aplinkybes“, – teigiama „Google“ pranešime.

Naujasis saugumo plėtinys jau prieinamas „Pixel 2“, „Pixel 3“ ir „Pixel 4“ serijos išmaniuose telefonuose. Gegužės mėnesio saugumo atnaujinimą jau gavo ir kai kurie „Samsung“ įrenginiai, o mūsų komanda gali patvirtinti, jog jis jau tikrai prieinamas „Galaxy S20“ serijos flagmanų turėtojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!