Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72706/android-11-tures-naudinga-saugumo-funkcija-neleis-telefone-slaptai-seimininkauti-nenaudojamoms-aplikacijoms/spausdinti/

„Android 11“ turės naudingą saugumo funkciją: neleis telefone slaptai šeimininkauti nenaudojamoms aplikacijoms

Publikuota: 2020-04-28 10:31
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ išleido aplikacijų kūrėjams skirtą trečią „Android 11“ bandomąją versiją. Nors atnaujinimas buvo kupinas smulkių patobulinimų, viena naujovė itin patraukė technologijų entuziastų akį – naujasis „Android“ galės atimti jūsų telefone esančioms aplikacijoms suteiktus leidimus, jei jos jau kurį laiką nenaudojamos.

„Android 11“ turės naudingą saugumo funkciją: neleis telefone slaptai šeimininkauti nenaudojamoms aplikacijoms

Angliškai ši funkcija vadinasi „Auto revoke permissions“ ir ji yra pagal nutylėjimą išjungta. Be to, norint ją įjungti reikės atlikti nemažai paspaudimų nustatymuose, kadangi „Auto revoke permissions“ reikia įgalinti kiekvienai programėlei atskirai aplikacijų leidimų skiltyje, kadangi kol kas nėra vieno bendro mygtuko.

Deja, kol kas nėra duomenų, po kiek laiko panaikinami leidimai, ir ar atšaukiami visi, ar tik dalis jų. Svarstoma, jog galimai „Android 11“ panaikins tik pačius jautriausius leidimus, tokius kaip prieiga prie vartotojo lokacijos, failų ar kontaktų. Manoma, kad jeigu ši funkcija pasiteisins, ji galimai bus pagal nutylėjimą įjungta plačiosioms masėms skirtame „Android 11“ variante.

Kūrėjams skirtoje trečioje „Android 11“ bandomojoje versijoje be automatinio leidimų atšaukimo buvo pristatytas visiškai naujas fone veikiančių aplikacijų valdymo meniu, galimybė išjungti pasikartojančius ir įkyrius pranešimus.

Ši „Android 11“ versija yra paskutinė, skirta tik programuotojams – „Google“ jau kuria išankstinį bandomąjį Android 11 atnaujinimą, kurį galės įsidiegti visi naujesnių „Google Pixel“ išmaniųjų savininkai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!