Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72704/apmaudi-spraga-viena-piktavaliu-zinute-gali-uzstrigdyti-jusu-iphone/spausdinti/

Apmaudi spraga: viena piktavalių žinutė gali užstrigdyti jūsų „iPhone“

Publikuota: 2020-04-27 21:13
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„MacRumors“ neseniai paskelbė apie naują „Apple“ operacinių sistemų spragą, kuri leidžia nedorų kėslų turintiems asmenims išjungti kitų žmonių įrenginius. Pirmiausia šis reiškinys buvo aprašytas „Reddit“ platformoje – išsiuntus tam tikrą Sindhų kalbos (vartojama kai kuriuose Indijos ir Pakistano regionuose) ir Italijos vėliavos kombinaciją daug kartų iš eilės, „iPhone“ užstrigo ir nebereagavo į komandas.

Apmaudi spraga: viena piktavalių žinutė gali užstrigdyti jūsų „iPhone“

Spraga gali paveikti daugumą naujausių „Apple“ įrenginių operacinių sistemų – „iOS“, „iPadOS“, „macOS“ ir „watchOS“. Svarbu paminėti ir tai, jog spraga nepriklauso nuo naudojamos susirašinėjimo programėlės – tai gali būti tiek paprastos SMS žinutės, tiek „Messenger“, tiek „Viber“ pranešimas, kuriame yra minėti simboliai. Kadangi „iPhone“, gavęs tokią žinutę, nereaguoja į valdymo gestus ir mygtukų paspaudimu, vartotojui nebelieka nieko kito, kaip tik kompiuteriu atstatyti gamyklinius parametrus.

Laimė, „MacRumors“ teigimu, bendrovė apie problemą informuota ir šios spragos pataisymai vartotojus pasieks su jau testuojamu „iOS 13.4.5“ ir kitais operacinių sistemų atnaujinimais.

Vis dėlto tai nėra pirmas kartas, kai „Apple“ susiduria su panašia klaida. 2018 metais Telugu kalbos simboliai priversdavo programėles išsijungti. Dar seniai internete sklandė speciali „GitHub“ nuoroda, kurią nusiuntus, rezultatai būtų panašūs į šiandien matomus. Guodžia tik tai, kad vos tik šios spragos aptinkamos, jas labai lengva užtaisyti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!