Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72703/xiaomi-rupinasi-vartotojais-siekiama-gerinti-duomenu-apsauga-ir-privatuma/spausdinti/

„Xiaomi“ rūpinasi vartotojais: siekiama gerinti duomenų apsaugą ir privatumą

Publikuota: 2020-04-26 21:00
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Praėjusį ketvirtadienį Kinijos kompanija „Xiaomi“ pristatė „Xiaomi Privacy Brand“. Gamintojas atskleidė ir šios programos logotipą, o pagrindinė idėja – užtikrinti vartotojų informacijos saugumą ir privatumą. Teigiama, kad naujasis logotipas bus naudojamas ateities produktuose, jog būtų atspindėta duomenų apsaugos svarba.

„Xiaomi“ rūpinasi vartotojais: siekiama gerinti duomenų apsaugą ir privatumą

„Xiaomi“ nuolat stengiasi tobulinti privatumo ir vartotojų saugumo galimybes MIUI vartotojo sąsajoje. Jeigu kada esate naudojęsi šios kompanijos išmaniuoju telefonu – tikriausiai pastebėjote, jog juose yra nemažai galimybių, kurios padės apsaugoti Jūsų turimą informaciją. Tuo pačiu gamintojas siekia užtikrinti kuo didesnį saugumą ir iš techninės pusės.

Kinijos kompanija yra sukūrusi ir atvirojo kodo MACE (Mobile AI Compute Engine“ sistemą, kuri veikia dirbtinio intelekto pagrindu bei su sukuria mobilų terminalą. Tai reiškia, jog vartotojų informacija neturi būti patalpinta debesų technologijos serveriuose ir viskas atliekama būtent šiuose terminaluose. Kadangi jie veikia ir be interneto – tai gali garantuoti privatumą.

Siekdami užtikrinti maksimalų privatumą, „Xiaomi“ sukūrė ir informacijos saugumo valdymo sistemą, kurioje laikomasi pagrindinių privatumo apsaugos privatumo principų. Tarp jų, žinoma, patenka visiškas skaidrumas bei atvirumas ir pan. Kaip teigia kompanijos atstovai, daugiau informacijos apie privatumo ir saugumo gerinimo planus bus atskleista jau balandžio 27 dieną, kuomet įvyks „MIUI 12“ spaudos konferencija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!