Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72695/wi-fi-tures-didziausia-atnaujinima-per-20-metu/spausdinti/

„Wi-Fi“ turės didžiausią atnaujinimą per 20 metų

Publikuota: 2020-04-26 13:32
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Po poros mėnesių „Wi-Fi“ ryšys bus daug kokybiškesnis. JAV Federalinė ryšių komisija ketvirtadienį nubalsavo už tai, kad būtų atvertas 6 GHz dažnio diapazonas nelicencijuotam naudojimui, rašo „The Verge“.

Tai reiškia, kad bus daug daugiau atvirų ryšio bangų, kurias maršrutizatoriai galės naudoti „Wi-Fi“ signalų perdavimui. Kai naujasis spektras bus oficialiai atvertas verslui, ryšio perdavimas turėtų tapti spartesniu ir patikimesniu naujos kartos prietaisuose.

„Wi-Fi“ turės didžiausią atnaujinimą per 20 metų

Tai yra didžiausias spektro papildymas nuo 1989-ųjų. Naujasis spektras iš esmės keturis kartus padidina erdvę maršrutizatoriams ir kitiems įrenginiams, kas suteiks didesnį pralaidumą ir žymiai mažiau trikdžių.

„Tai yra pats monumentaliausias sprendimas dėl „Wi-Fi“ spektro per visą istoriją, per 20 metų, kuriuos praleidome“, – sakė Kevinas Robinsonas, „Wi-Fi aljanso“ rinkodaros vadovas.

Tikimasi, kad prietaisai galės skleisti 6GHz belaidį ryšį 2020-ųjų metų pabaigoje. Manoma, kad naujasis ryšys bus pavadintas „Wi-Fi 6E“.

Kaip tai pataisys prastą belaidį ryšį?

Jeigu kada nors teko susidurti su problema prisijungiant prie „Wi-Fi“ tinklo, taip galėjo nutikti dėl per didelės spektro apkrovos. Kai yra daug įrenginių, bandančių prisijungti per tą pačią dažnių juostą, kai kuriems iš jų to padaryti nepavyksta. Jeigu kurį laiką matote ilgą sąrašą netoliese esančių „Wi-Fi“ tinklų, gali būti, jog dėl to ryšys tampa lėtesnis ir mažiau patikimas.

Tikimasi, kad 6GHz „Wi-Fi“ ryšys galės pataisyti šią problemą. Jis siūlo ne tik naują bangų srautą maršrutizatoriams, bet taip pat ir erdvią juostą, kurioje signalai nepersidengs, kaip kai kuriuose dabartiniuose „Wi-Fi“ kanaluose. Naujajame spektre bus pakankamai vietos net septyniems maksimalios talpos „Wi-Fi“ srautams, kurie visi galės būti transliuojami vienu metu ir netrukdys vieni kitiems.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!