Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72517/du-didziausi-priesininkai-susivienijo-apple-ir-google-surems-pecius-kilniam-tikslui/spausdinti/

Du didžiausi priešininkai susivienijo: „Apple“ ir „Google“ surems pečius kilniam tikslui

Publikuota: 2020-04-13 10:49
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kol pasaulis šiuo metu čiuožia niekaip nesileidžiančia COVID-19 banga, o dauguma mūsų kirmija namuose, planetos didieji protai ieško krizės sprendimo. Vienas geriausiai su pandemija padedančių kovoti praktiškų ir ganėtinai nesunkiai įgyvendinamų manevrų – gyventojų išmaniųjų telefonų sekimas, leidžiantis, nustačius koronavirusu užsikrėtusįjį, atsekti ir izoliuoti visus asmenis, kurie su juo turėjo kontaktą.

Du didžiausi priešininkai susivienijo: „Apple“ ir „Google“ surems pečius kilniam tikslui
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Du technologijų priešininkai – „Apple“ ir „Google“ – paskelbė apie partnerystę, kuria sieks dar labiau palengvinti aukščiau minėtą procesą. Jūsų išmanusis telefonas, nepaisant ar jo operacinės sistemos („iOS“ ar „Android“), naudodamas Bluetooth ryšį galės nustatyti, ar buvote netoli užsikrėtusio asmens. Be to, gamintojai šiam funkcionalumui pristatys aplikacijos programavimo sąsają (API) ir leis jį integruoti į valstybių pristatytas visuomenės sveikatos programėles. Jose atsakingi piliečiai galės pranešti, jog jiems buvo nustatyta COVID-19, ir tai leis įspėti visus, kurie su minėtais gyventojais važiavo viešuoju transportu, stovėjo eilėje prie parduotuvės kasos ar tiesiog prasilenkė gatvėje.

API bus pristatyta gegužę, bet Bluetooth sekimo funkcionalumas į „iOS“ ir „Android“ bus integruotas per artimiausią mėnesį. Abi kompanijos pasistengė nuraminti dėl tokios funkcijos saugumo ir galimo panaudojimo visuotiniam sekimui – kuriant šį išmaniųjų telefonų funkcionalumą saugumo ir privatumo užtikrinimas bus didžiausias prioritetas. Taigi, Bluetooth sekimo funkcija jūsų telefone nebus įjungta pagal nutylėjimą – ją aktyvuoti turėsite patys.

Nors tai vis tiek neužkerta kelio įvairioms saugumo ekspertų diskusijoms, turime pripažinti, kad tai išties efektyvus viruso plitimo stabdymo būdas. Žinoma, tam būtina ir visuomenės branda bei platus šio funkcionalumo aptarimas medijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!