Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72476/android-atnaujinimai-netrukus-nebetrukdys-naudotis-telefonu/spausdinti/

„Android“ atnaujinimai netrukus nebetrukdys naudotis telefonu

Publikuota: 2020-04-09 11:04
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV milžinės sukurta ir nuolat plėtojama mobilioji operacinė sistema „Android“ yra neabejotinai populiariausia pasaulyje. Nuolat atnaujinama platforma dar 2016 metais sulaukė funkcijos, kuri nėra populiari tarp telefonų gamintojų ir jos greičiausiai nenaudoja niekas.

„Android“ atnaujinimai netrukus nebetrukdys naudotis telefonu

Su „Android 7.0 Nougat“ operacinė sistema įgavo funkciją, kuri leido pateikti platformos atnaujinimus nesutrikdant įprastinio naudojimosi. Tai reiškia, kad telefone buvo sukuriamos dvi OS dalys ir viena tų, kuri neaktyvi galėtų būti atnaujinta, kol vartotojas naudojasi pirmąja.

Tokiu atveju, atnaujinimas pateikiamas į neaktyvią operacinės sistemos versiją, o vartotojui perkrovus savo išmanųjį telefoną ji turėtų būti automatiškai sukeista su ta, kuri prieš tai buvo aktyvi. Taip telefono savininkui nereikia laukti kol naujinys bus atsiųstas, o vėliau dar ir žiūrėti kaip jis įrašomas, vietoj jis gali tiesiog įprastai naudotis telefonu. Problema tame, jog „Google“ niekada nereikalavo gamintojų naudoti šios galimybės.

„Android“ atnaujinimai netrukus nebetrukdys naudotis telefonu

Pagrindinė priežastis dėl ko išmaniųjų telefonų gamintojai vengė naudoti šią funkciją – papildomos vietos reikalavimas telefone. Tokios galimybės panaudojimas pareikalautų daugiau vidinės atminties, kas tikriausiai neatrodo kaip naudingas variantas, žvelgiant iš gamintojo perspektyvos. Tačiau visa tai turėtų pasikeisti šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje.

Pranešama, jog „Google“ reikalaus gamintojų naudoti šią funkciją. Tiesa, toks reikalavimas turėtų galioti tik tiems išmaniesiems telefonams, kurie bus išleidžiami su „Android 11“ operacinės sistemos versija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!