Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72382/nepaisant-draudimu-huawei-p40-telefonuose-naudojami-jav-bendroviu-komponentai/spausdinti/

Nepaisant draudimų „Huawei P40“ telefonuose naudojami JAV bendrovių komponentai

Publikuota: 2020-04-02 21:05
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2019 m. „Huawei“ buvo įtrauktas į JAV komercijos departamento subjektų juodąjį sąrašą. Tai uždraudė Kinijos technikos milžinui pirkti ar parduoti produktus kitoms JAV įsikūrusioms įmonėms ar iš jų. Visiems gerai žinomas pavyzdys – „Google“, kai naujieji Kinijos bendrovės įrenginiai (išskyrus tuos, kurie komplektuojami su prieš draudimą užregistruotais komponentais) neturi savyje „Google“ paslaugų programų.

Praeitų metų rudenį pasirodžiusi bendrovės flagmano serija „Huawei Mate 30“ buvo komplektuojama be „Google“ teikiamų paslaugų, o viešoje erdvėje nuvilnijo pareiškimai, kad „Huawei Mate 30“ pagaminti nenaudojant nei vienos JAV detalės. Tačiau išardžius naujausią 2020 m. „Huawei P40“ flagmaną paaiškėjo, kad jame panaudoti JAV įsikūrusių bendrovių komponentai.

Nepaisant draudimų „Huawei P40“ telefonuose naudojami JAV bendrovių komponentai

„Financial Times“ pranešime teigiama, kad nepaisant to, kad Amerikos įmonėms yra draudžiama parduoti komponentus „Huawei“, nebent jie gauna specialią licenciją ir leidimą, „Huawei P40“ įrenginyje vis dar yra JAV pagamintų dalių. Šią įrenginio analizę atliko „XYZone“ įmonė, įsikūrusi Šendženo mieste, Kinijoje, kuri garsėja savo kompetentinga ardymo ir komponentų įvardijimo reputacija.

Tai gali būti seni, dar prieš draudimą registruoti „Qorvo“ ir „Qualcomm“ gaminiai, neatmestina ir tai, kad bendrovės gavo minėtą specialią licenciją ir leidimą aprūpinti „Huawei“ naujausiais komponentais. Kaip teigia „Financial Times“, kol kas nėra gauta oficialaus „Huawei“ komentaro dėl naujausio flagmano naudojamų komponentų kilmės ir teisėtumo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!