Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72358/apribojimai-paliete-ir-whatsapp-programele-teks-dalintis-dvigubai-trumpesniais-vaizdo-irasais/spausdinti/

Apribojimai palietė ir „WhatsApp“ programėlę: teks dalintis dvigubai trumpesniais vaizdo įrašais

Publikuota: 2020-04-02 13:29
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų žino bendravimui skirtą programėlę „WhatsApp“. Tai neabejotinai viena populiariausių tokio pobūdžio aplikacijų ir daugelis iš Jūsų neabejotinai esate ją išbandę. Pasaulyje įsisiautėjus koronavirusui, net ir šios programėlės kūrėjai priversti įvesti tam tikrus apribojimus.

Apribojimai palietė ir „WhatsApp“ programėlę: teks dalintis dvigubai trumpesniais vaizdo įrašais

„WhatsApp“ turi daugiau nei du milijardus vartotojų visame pasaulyje, o šiomis dienomis programėlėje fiksuojamos tokios apkrovos kaip per Naujųjų metų naktį. Jeigu kada yra tekę siųsti sveikinimą per šią aplikaciją, tai tikriausiai žinote, kad padaryti tai naujametinę naktį gali būti pakankamai sudėtinga ir galimai Jūsų žinutę gavėjas gaus vėliau nei turėtų.

Pranešama, kad programėlės kūrėjai jau anksčiau buvo priversti didinti talpyklas, tačiau dabar pasirodė pranešimų apie vartotojų įkeliamas būsenas. Jeigu anksčiau į savo būseną Jūs galėdavote įkelti 30 sekundžių vaizdo įrašus, tai dabar ši trukmė sumažėjo perpus, iki 15 sekundžių. Tiesa, bent jau kol kas apie tokius pokyčius oficialiai patvirtinta tik Indijoje.

Kaip bebūtų, pandemijai tęsiantis ir COVID-19 toliau sėkmingai plintant visame pasaulyje, tokie apribojimai galimai bus pritaikyti ir kitose šalyse, įskaitant ir Lietuvą. Tokie aplikacijos kūrėjų pritaikyti apribojimai padeda sumažinti serverių apkrovas, todėl programėlė gali veikti stabiliai, be jokių papildomų sutrikimų.

Primename, kad kiek anksčiau laikinus pakeitimus atliko ir tokie milžinai kaip „Netflix“, „YouTube“ ir pan. Šios, ir daugelis kitų vaizdo transliavimo platformų, neapibrėžtam laikotarpiui sumažino numatytąją peržiūrų kokybę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!