Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72312/pristatytas-kiek-pigesnis-xiaomi-mi-10-lite-telefonas/spausdinti/

Pristatytas kiek pigesnis „Xiaomi Mi 10 Lite“ telefonas

Publikuota: 2020-03-30 17:19
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Xiaomi“ per pastaruosius keletą metų išugdė naują tradiciją. 2018 metais po „Mi 8“ flagmano pristatymo buvo pristatytas ir pigesnis jo variantas „Xiaomi Mi 8 Lite“. Analogiškai buvo pasielgta ir praėjusiais metais, kuomet su flagmanu pasirodė ir „Mi 9 Lite“ modelis. Kompanijos pristatymas pratęsė šią tradiciją, nors to tikriausiai niekas nesitikėjo.

Pristatytas kiek pigesnis „Xiaomi Mi 10 Lite“ telefonas

Europos rinkai „Xiaomi“ pasiūlė naująjį „Xiaomi Mi 10 Lite“, kuris yra kone dvigubai pigesnis nei tos pačios serijos flagmanai, tačiau išlaikė kelias pagrindines savybes – 5G ryšio palaikymas, keturios kameros ir talpi baterija. Nors technikai panašumų tikrai nemažai, tačiau vizualiai – jų nedaug.

Naujasis „Xiaomi Mi 10 Lite“ pasižymi 6,57 colių įstrižainės AMOLED ekranu su Full HD+ raiška, tačiau priešingai nei „Mi 10“ serijos flagmanai neturi apvalaus kameros iškirpimo, o vietoj to panaudota vandens lašo formos išpjova. Išmanusis telefonas skiriasi nuo savo pirmtakų ne tik priekine dalimi, tačiau ir nugarėle, kur į akis turėtų kristi didelis kamerų kvadratas. Nieko panašaus nei „Xiaomi Mi 10“, nei „Mi 10 Pro“ neturi.

Išmanusis telefonas veiks su „Qualcomm Snapdragon 765G“ procesoriumi su „LiquidCool“ aušinimo sistema. Deja, tačiau kol kas išlieka neaišku kiek operatyviosios (RAM) atminties turės šis modelis, tačiau vidinės talpyklos opcijos bus dvi – 64 GB arba 128 GB. „Mi 10 Lite“ modelio veikimą palaikys 4160 mAh talpos baterija su 20W greituoju įkrovimu.

Kaip jau minėjome, „Xiaomi“ naujiena nugarėlėje turi ganėtinai didelį kamerų kvadratą, kuriame įmontuotos keturios kameros. Deja, tačiau gamintojas atskleidė tik tiek, jog pagrindinė kamera pasižymi 48 MP raiškos vaizdo jutikliu. Tiesa, žinoma ir asmenukių kameros raiška, kuri sieks 16 MP. Kompanijos atstovai paminėjo keletą svarbiausių kameros savybių – „Vlog Mode“, „Night Mode 2.0“, „ShowSteady“ ir daugybė kitų.

Nors kai kurios naujojo „Xiaomi Mi 10 Lite“ savybės išlieka nežinomos, tačiau aišku, kad bazinį modelį bus galima įsigyti už 349 eurus. Tiesa, visi norintys dar turės palaukti iki gegužės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!