Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72309/tyrimas-atskleide-paprasta-mikrobangu-krosnele-gali-letinti-wi-fi-jusu-namuose/spausdinti/

Tyrimas atskleidė: paprasta mikrobangų krosnelė gali lėtinti Wi-Fi jūsų namuose

Publikuota: 2020-03-29 09:31
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Paviešintas tyrimas atskleidė įdomią koreliaciją tarp buitinės technikos ir Wi-Fi ryšio stiprumo namuose. Pasak Jungtinės Karalystės ryšių reguliavimo tarnybos „Ofcom“, vartotojų patiriamam belaidžio interneto sulėtėjimui įtaką gali daryti įjungta mikrobanginė krosnelė.

Tyrimas atskleidė: paprasta mikrobangų krosnelė gali lėtinti Wi-Fi jūsų namuose

Tyrimo ataskaitoje teigiama, kad virtuvės prietaisai gali neigiamai paveikti Wi-Fi stiprumą namuose, kai jais naudojamasi. Tačiau mikrobangų krosnelė tėra viena iš daugybės sąraše esančių įrenginių. Maršrutizatoriaus skleidžiamoms bangoms gali trukdyti kūdikio stebėjimo monitorius, halogeninės lemputės, belaidžiai fiksuoto ryšio telefonai, stereo garsiakalbiai, televizoriai, kompiuterių monitoriai ir daug kitos, iš pirmo žvilgsnio nekaltos technikos.

„Ofcom“ šiomis žiniomis pasidalino po to, kai viruso pandemija privertė Britanijos gyventojus dirbti iš namų ir taip padidino Wi-Fi greičio poreikį namuose. Oficialiame institucijos pranešime prašoma vartotojų perskaityti šias tyrimo išvadas, papasakoti apie jas draugams bei šeimos nariams ir taip maksimaliai padidinti belaidžio interneto greitį kiekviename namų ūkyje. Kitaip tariant, „Ofcom“ siekia padėti iš namų dirbantiems žmonėms, duodama patarimų, kaip kuo sklandžiau palaikyti ryšį su išoriniu pasauliu ir išvengti erzinančiai lėto Wi-Fi.

Tyrimas atskleidė: paprasta mikrobangų krosnelė gali lėtinti Wi-Fi jūsų namuose

Kita galima tokio tyrimo priežastis – siekis Jungtinės Karalystės gyventojus paskatinti naudotis Wi-Fi internetu. Mobiliojo ryšio operatoriai sunkiai susitvarko su pastarosiomis dienomis išaugusiu mobiliojo interneto poreikiu bei skambučių kiekiu, todėl maloniai prašo klientų jungtis prie interneto Wi-Fi ryšiu, o skambinti, jei įmanoma, naudojant fiksuoti ryšio liniją. Kai kurios telekomunikacijų kompanijos netgi suteikia galimybe žmonėms įprastus skambučius atlikti prisijungus per Wi-Fi, taip siekiant kaip įmanoma labiau sumažinti mobiliojo ryšio tinklų apkrovą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!