Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72206/google-pristate-naujiena-itin-pigiems-telefonams-isleista-camera-go-kameros-aplikacija/spausdinti/

„Google“ pristatė naujieną itin pigiems telefonams: išleista „Camera Go“ kameros aplikacija

Publikuota: 2020-03-23 17:16
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV milžinė „Google“ nuolatos plėtoja savo mobiliąją operacinę sistemą „Android“. Tiems kas turi pigų išmanųjį telefoną, tikriausiai yra tekę girdėti ir apie „Android Go“ versiją, kuri dabar pasiekė 100 mln. vartotojų ribą.

„Android Go“ – gerokai supaprastinta „Android“ operacinės sistemos versija, kuri skirta įrenginiams su mažu operatyviosios (RAM) kiekiu ir žemesnės klasės procesoriais. „Google“ oficialiai paskelbdami apie pasiektą įspūdingą vartotojų ribą pristatė ir būtent šiai platformai skirtą kameros aplikaciją, kuri bus žinoma kaip „Camera Go“.

„Google“ pristatė naujieną itin pigiems telefonams: išleista „Camera Go“ kameros aplikacija

Naujoji kameros programėlė bus naudojama visai neseniai pristatytame „Nokia 1.3“ išmaniajame telefone, o artimiausiu metu ji taps pasiekiama ir kitiems „Android Go“ įrenginiams. Pranešama, kad ši aplikacija padės užfiksuoti aukštos kokybės nuotraukas telefonuose, kurie neturi daug vidinės atminties.

Pranešama, kad „Camera Go“ palaikys portretų režimą, o taip pat išsiskirs ir paprasta bei tvarkinga vartotojo sąsaja. Dar viena puiki savybė – programėlė bus matoma kiek dar nuotraukų ar vaizdo reportažų galima užfiksuoti telefone. „Google“ pažymi ir tai, jog ši programėlė padės ir išvalyti nereikalingus failus tam, kad būtų išvengta visiško telefono atmintinės užpildymo.

Naujoji „Camera Go“ programėlė skirta išmaniesiems telefonams, kurie turi 1 GB operatyviosios (RAM) atminties. Tiesa, čia mes nerasime HDR+ palaikymo ar naktinės fotografijos režimo. Tikėtina, jog „Google“ sukurtas „Night Sight“ niekada ir nebus pristatytas šiai paprastesnei kameros aplikacijai, nes gamintojas ketina šią galimybę palikti išskirtinai „Google Pixel“ serijos telefonams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!