Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72199/isleista-antra-android-11-bandomoji-versija-patobulintos-5g-galimybes-bei-sulenkiamu-telefonu-palaikymas/spausdinti/

Išleista antra „Android 11“ bandomoji versija: patobulintos 5G galimybės bei sulenkiamų telefonų palaikymas

Publikuota: 2020-03-23 21:02
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ mus pripratino, kad pati pirmoji naujosios „Android“ operacinės sistemos bandomoji versija pirmuosius asmenis pasiekia kiekvienų metų kovą. Tačiau šiemet pirmoji tokia versija pasirodė dar vasarį, o dabar buvo išleista ir antroji „Android 11 Developer Preview“ versija.

Išleista antra „Android 11“ bandomoji versija: patobulintos 5G galimybės bei sulenkiamų telefonų palaikymas

Kaip ir kasmet, ši programinė įranga nėra skirta paprastiems vartotojams, kadangi joje dar labai daug klaidų ir neišbaigtų funkcijų, kurios neigiamai paveiks išmaniojo veikimą. Nepaisant to, „Android 11“ pasirodymas yra labai svarbus, kadangi leidžia mums akies krašteliu žvilgtelėti į didžiausias „Google“ operacinės sistemos naujoves.

Antrojoje „Android 11“ bandomojoje versijoje atsirado nemažai naujų dalykų. Visų pirma, kūrėjai (ang. developers) galės stebėti kaip Jūsų įrenginyje veikia 5G ryšys ir taip suteikti tam papildomo pralaidumo. Dar viena svarbi naujovė susijusi su sulenkiamais įrenginiais.

Skelbiama, kad kūrėjams suteikta galimybė matyti kurioje vietoje yra sulenkiamo ekrano vyriai, o tai leis geriau sureguliuoti ir suderinti vaizdą, kuris rodomas tokio įrenginio ekrane. Naujoje „Android 11 Developer Preview“ versijoje atsirado ir skirtingų ekrano atsinaujinimo dažnių palaikymas. Pastaruoju metu tai tapo itin populiari galimybė, todėl dabar programėlės galės pasirinkti tinkamiausią dažnį.

Bandomojoje „Android 11“ versijoje taip pat atlikta ir daugiau įvairiausių atnaujinimų, kurie susiję su kameromis, programėlių veikimu po įrenginio perkrovimo ir pan. „Google“ teigia, jog atlikti ir tam tikrus privatumo patobulinimus. Kaip jau minėjome, ši operacinės sistemos versija nėra skirta kasdieniam naudojimui bei pritaikyta kūrėjams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!