Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72177/netflix-buvo-paraginta-sumazinti-savo-transliaciju-kokybe-papildyta/spausdinti/

„Netflix“ buvo paraginta sumažinti savo transliacijų kokybę (papildyta)

Publikuota: 2020-03-20 09:14
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

ES ragina „Netflix“ ir kitas internetines filmų transliavimo platformas nustoti rodyti aukštos kokybės filmus bei serialus, kad neužlaužtų dar neregėtu pajėgumu dėl koronaviruso pandemijos veikiančio pasaulinio interneto tinklo.

„Netflix“ buvo paraginta sumažinti savo transliacijų kokybę
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Portalo CNN duomenimis, kai tiek daug valstybių paskelbė apie privalomą karantiną, namuose atsidūrė šimtai milijonų dirbančių žmonių ir dar daugiau į mokyklas neinančių vaikų, ES pareigūnai susirūpino dėl pakankamai didelės naštos interneto pralaidumui.

Už vidinę ES rinką atsakingas EK komisaras Thierry Bretonas trečiadienio vakarą „Twitter“ paskyroje pranešė, kad jis kalbėjosi su „Netflix“ vadovu Reedu Hastingsu. Jis paragino žmones ir kompanijas susimažinti savo žiūrimų vaizdo įrašų kokybę, kai HD nėra privaloma, taip pasirūpinant, kad pakankamai gerą prieigą prie interneto turėtų visi.

„Netflix“ atstovas spaudai portalui CNN patvirtino, kad R. Hastingsas su T. Bretonu kalbėsis ir ketvirtadienį.

„Komisaras Bretonas yra teisus, pabrėždamas stabilaus interneto ryšio užtikrinimo svarbą tokiais kritiniais laikais, – teigė atstovas. – Mes jau ne vienus metus dirbome prie ryšio efektyvinimo, tarp kurių buvo mūsų paslaugų tiekimas nemokamai telekomunikacijų kompanijoms.“

„Netflix“ teigė, kad jie jau dabar automatiškai pakoreguoja vaizdo turinio transliavimo kokybę pagal prieinamą interneto greitį ir naudoja specialų turinio pristatymo tinklą, leidžiantį naudoti mažiau interneto.

„Facebook“ trečiadienį irgi pripažino, kad pandemijos sukeliamas efektas jiems taip pat atsiliepia.

Kalbėdamas su žurnalistais, socialinio tinklo vadovas Markas Zuckerbergas teigė, kad „Facebook“ tarnybos patiria „milžinišką“ vartotojų antplūdį milijonams vartotojų likus užrakintiems namie. Šį vartojimo padidėjimą jis įvardijo kaip „gerokai didesnį“, nei kasmet būna pastebimas Naujųjų metų išvakarėse, ypač fiksuojant didelį garso ir vaizdo skambučių programėlėse „WhatsApp“ bei „Facebook Messenger“ išaugimą.

Papildyta (Lrt.lt informacija):

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos laiku „Netflix“ pranešė, kad atsižvelgs į Europos Sąjungos prašymus nerodyti aukštos raiškos vaizdo įrašų savo platformose, praneša CNN.

Pranešime pabrėžiama, kad vaizdo kokybė Europoje bus sumažinta 30 dienų.

„Mes manome, kad tai sumažins „Netflix“ sukuriamas interneto tinklo apkrovas Europoje 25 procentais, tačiau vis tiek siūlysime geros raiškos vaizdą savo klientams“, – sakoma pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!