Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72137/mttc-taisykla-toliau-taiso-telefonus/spausdinti/

MTTC taisykla toliau taiso telefonus

Publikuota: 2020-03-18 13:45
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Paskelbus karantiną visoje šalyje, prekybos centruose esančių parduotuvių veikla yra ribojama, tad gyventojai, dar prieš paskelbtą situaciją palikę savo mobilius telefonus taisyklose, artimiausiu metu jų nebegali atsiimti.

MTTC, viena didžiausių mobilios įrangos taisymo įmonių Lietuvoje, karantino metu, jų žiniomis, išlieka vienintelė veikianti taisykla šalyje. Įmonė savo centruose turi tūkstančius taisomų telefonų, kurių nuo šios savaitės klientai nebegali fiziškai jų atsiimti bei priduoti sugedusių įrenginų – MTTC darbuotojai salonuose nebepasiekiami. Tačiau įmonė supranta, jog turėti veikiančius telefonus šiuo karantino laikotarpiu – be galo svarbu.

„Karantino metu, kai rizika susirgti vis didėja ir žmonėms norisi pasiteirauti apie kitame mieste gyvenančių artimųjų sveikatą, padėti apsirūpinti maisto produktais, telefonas tampa nepakeičiama būtinybe, – sako Ramutė Varnelytė, MTTC komercijos direktorė. – Visapusiškas ryšys turėtų išlikti vienu iš pagrindinių valstybės prioritetų“.

MTTC šioje situacijoje randa sprendimą – klientai, kurių telefonai šiuo metu taisomi, juos saugiai atgaus per kurjerį arba paštomatą. Pateikus savo namų arba patogaus paštomato adresą, taisymui iš seniau palikti telefonai klientams bus sugrąžinti nemokamai. Įmonės elektroninė registracija su kurjerio iškvietimu taip pat dirba pilnais pajėgumais, o kaina simbolinė – 1 centas.

Telefonui sugedus, MTTC taisyklose pagalba karantino metu taip pat bus suteikta. Klientai turės galimybę pasinaudoti ta pačia paslauga - perduoti sugedusį telefono aparatą per kurjerį ar paštomatą – ir ne už ilgo gauti sutaisytą atgal. Tam fizinio kontakto nereikia, tad procedūra – visiškai saugi.

MTTC darbuotojai dezinfekuoja telefonų siuntą. MTTC nuotr.
MTTC darbuotojai dezinfekuoja telefonų siuntą. MTTC nuotr.

Rūpindamasi kuo saugesne telefonų taisymo procedūra, MTTC imasi papildomų veiksmų priedo prie valstybės rekomenduojamųjų. „Kauno LEZ’e esančiose gamybinėse patalpose pritaikėme maksimalias saugumo priemones dar prieš karantino paskelbimą: žmogaus temperatūros stebėjimą, siuntų ir telefonų dezinfekciją, pamaininį bei nuotolinį darbą, darbo vietų distancijos pakeitimą, o dabar jau uždrausti ir visi išoriniai vizitai, – sako Andrius Mieželis, MTTC vykdomasis direktorius. – Norėtume virtualiai pasidalinti su žmonėmis, kaip mūsų darbas vyksta viduje, esant viruso pavojui – nuotraukose matysite meistrus su kaukėm, pirštinėm, akiniais, tuo tarpu matuojama temperatūra, dezinfekuojami telefonai ir siuntos.“

Siuntų paėmimas ir pristatymas vyks Lietuvos Pašto pagalba – nors pašto paslaugų apimtis mažinama, klientams ir toliau teikiamos būtinosios paslaugos, tarp jų – ir siuntų siuntimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!