Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72090/smalsuoliams-slapta-ziurintiems-i-jusu-telefona-apple-ruosia-nemalonia-staigmena/spausdinti/

Smalsuoliams, slapta žiūrintiems į jūsų telefoną, „Apple“ ruošia nemalonią staigmeną

Publikuota: 2020-03-16 10:02
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Technologijų kompanijos patentuoja kone kiekvieną, nors truputį originalesnį sprendimą, todėl dauguma jų taip ir niekada neišvysta dienos šviesos. Neseniai sužinojome apie vieną „Apple“ patentą, kuris nors stebina savo išradingumu, kažin ar kada nors atsidurs masinės gamybos produktuose – kompanija užpatentavo technologiją, kuri smalsuoliams, slapta žiūrintiems į jūsų telefono, planšetės ar nešiojamojo kompiuterio ekraną, parodo melagingą informaciją.

Smalsuoliams, slapta žiūrintiems į jūsų telefoną, „Apple“ ruošia nemalonią staigmeną

Kovo 12 dieną JAV Patentų ir Prekių ženklų biure „Apple“ įregistravo patentą, pavadinimu „Gaze-dependent Dislpay Encryption“, lietuviškai reiškiantį „Priklausomą nuo žvilgsnio ekrano šifravimą“. Technologija veiks sekdama „iPhone“, „iPad“ ar „MacBook“ vartotojo žvilgsnį, todėl originali informacija bus rodoma tik toje ekrano dalyje, į kurią žiūrima. Tuo metu aplinkinė dalis bus užšifruota ir atvaizduos melagingą turinį.

Įdomu tai, jog melagingas turinys atrodys labai panašiai į tą, kurį prietaiso savininkas tuo metu žiūri. Viskas tam, kad smalsuoliai nieko neįtartų.

Smalsuoliams, slapta žiūrintiems į jūsų telefoną, „Apple“ ruošia nemalonią staigmeną

Kupertine įsikūrusi technologijų milžinė visada buvo viena pirmaujančių privatumo srityje, tačiau panašų sprendimą prieš keletą metų buvo pasiūliusi „Blackberry“. Jos Android išmanieji turėjo funkciją „Privacy Shade“, kuri paslepia visą turinį ekrane, vartotojui suteikdama labai nedidelį langą, kuris dar ir gali būti judinamas visame ekrano plote. Žinoma, „Blackberry“ atveju, tai tebuvo programinės įrangos funkcija, o „Apple“, norėdama įgyvendinti „Gaze-dependent Dislpay Encryption“, turės pasitelkti dar ir daugybę įvairių jutiklių įrenginio priekinėje dalyje, kurie seks vartotojo akis.

Galbūt šį patentą ir kada nors išvysime realybėje, tačiau mes tuo labai abejojame.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!