Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72088/itakinga-institucija-patvirtino-5g-rysio-sauguma-ir-pavojaus-sveikatai-nebuvima/spausdinti/

Įtakinga institucija patvirtino 5G ryšio saugumą ir pavojaus sveikatai nebuvimą

Publikuota: 2020-03-15 11:37
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nuo pat pirmųjų plėtros žingsnių penktos kartos mobiliojo ryšio technologija sulaukė daugybės kaltinimų ir baimių dėl galimo pavojaus sveikatai. Nemaža grupė 5G priešininkų nevengė dalintis įvairiais straipsniais apie milimetrinių bangų sukeliamus vėžinius susirgimus bei iliustracijomis, kuriose neva matoma, kaip šio tinklo infrastruktūra žudo aplink augančius augalus. Deja, tokie teiginiai nebuvo paneigti jokios tarptautinės organizacijos.

Vis dėlto vakar įvyko tai, ko buvo laukiama ištisus metus. Tarptautinė apsaugos nuo nejonizuojančiosios spinduliuotės komisija (ICNIRP) oficialiai patvirtino, kad 5G milimetrinės bangos yra visiškai saugios. Vokietijoje įsikūrusi mokslinė bendrija įvertino potencialias šio radijo bangų dažnio grėsmes ir paskelbė oficialią ataskaitą. Tai yra pirmas kartas per 20 metų, kai ši komisija atnaujino savo gaires. 5G antenos bandymai specialiame kambaryje Regensburge, Vokietijoje

Įtakinga institucija patvirtino 5G ryšio saugumą ir pavojaus sveikatai nebuvimą

ICNIRP taip pat atsakinga už spinduliuotės poveikio ribų nustatymą, todėl šįkart buvo nustatytos naujos normos, pritaikytos 5G. Įdomu tai, kad mokslininkai nustatė, jog penktos kartos mobiliojo ryšio infrastruktūra tam tikrose JAV ir Europos regionuose skleidžia kur mažesnę spinduliuotę, nei leidžia naujais nustatytos normos. Kitaip tariant, 5G plėtros visiškai nereikia baimintis.

Pasak komisijos atstovo, naujų gairių tikslas – skleisti sąmoningumą ir padėti atsikratyti įvairių mitų. Beje, tyrimas nustatė, kad 5G radijo bangų ryšio dažniai Jungtinėje Karalystėje yra panašūs į tuos, kurie buvo naudojami mobiliuosiuose telefonuos 1998 metais.

Keli testavimai konstatavo, kad spinduliuotės normos šiaip ne taip pasiekė 1% maksimalios ribos. Taigi, netgi naudojant itin intensyviai, 5G ryšio spinduliuotė nepasieks net 50 % leidžiamos normos, o tokio įprastam vartotojui tokio ryšio nadojimo intensyvumo pasiekti netgi neįmanoma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!