Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72071/europoje-siekiama-priversti-gamintojus-kurti-lengvai-taisomus-telefonus-aiskeja-daugiau-detaliu/spausdinti/

Europoje siekiama priversti gamintojus kurti lengvai taisomus telefonus, aiškėja daugiau detalių

Publikuota: 2020-03-14 08:53
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar visai neseniai girdėjome Europos komisijos planus priversti išmaniųjų telefonų gamintojus pasirūpinti tuo, jog pirkėjai galėtų lengviau pasikeisti savo įrenginių baterijas. Viso to tikslas yra sumažinti tokių atliekų kiekį, tačiau lengvesnis baterijos pakeitimas – tik viena iš priemonių.

Išmaniųjų telefonų rinka per pastarąjį dešimtmetį stipriai evoliucionavo – įrenginių galimybės augo, kilo jų kainos ir tuo pačiu žmonės pradėjo tą patį telefoną naudoti gerokai ilgiau nei anksčiau. Skaičiuojama, kad šiai dienai vienas išmanusis tarnauja 4-5 metus.

Europoje siekiama priversti gamintojus kurti lengvai taisomus telefonus, aiškėja daugiau detalių

Europos komisija ir toliau siekia sumažinti aplinkos taršą ir siekia įpareigoti telefonų gamintojus užtikrinti tam tikrus dalykus. Dabar pasirodė devynių punktą sąrašas, kuris užtikrintų, jog išmanieji telefonai būtų lengviau taisomi ir taip būtų mažinamas poveikis aplinkai.

Pagaliau pasirodė dokumentas, kuris atskleidžia ir daugiau siūlomų priemonių kaip sumažinti žalą aplinkai dėl išmaniųjų telefonų ir jų komponentų nepatvarumo arba sunkių taisymo galimybių.

Pateikiame Europos komisijos siūlymus:

  1. Patobulinti išmaniųjų telefonų dizainą, atsižvelgiant į patvarumą, daugkartinio panaudojimo galimybes, taisymo ir tobulinimo galimybes;
  2. Padidinti perdirbamų medžiagų kiekį;
  3. Palengvinti aukštos kokybės perdirbimo galimybes;
  4. Sumažinti anglies naudojimą;
  5. Sumažinti vienkartinio naudojimo produktų kiekį;
  6. Įvesti draudimą sunaikinti neparduotus produktus;
  7. Skatinti produktų įsigijimo kaip paslaugos galimybę. Tai reiškia, kad pirkėjas gauna tik laikiną galimybę naudotis preke;
  8. Vartotojų gidus ir panašius produktus perkelti į skaitmeninę erdvę;
  9. Skirti apdovanojimus už įrenginių patvarumą.

Kaip Jūs vertinate tokias priemones? Jeigu būtų galimybė Jūsų telefoną nebrangiai ir paprastai sutvarkyti taip, jog net po 5 metų jis atrodytų kaip naujas – ar tai paskatintu Jus naudotis pastaruoju įrenginiu ilgesnį laikotarpį?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!