Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/72029/telefonu-testavimo-programele-antutu-pasalinta-is-play-store-parduotuves/spausdinti/

Telefonų testavimo programėlė „AnTuTu“ pašalinta iš „Play Store“ parduotuvės

Publikuota: 2020-03-10 07:08
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tikriausiai kiekvienas kiek labiau įgudęs išmaniųjų telefonų naudotojas yra bandęs „AnTuTu“ programėles savo telefonuose. Tiems kas nežino, pasakysime, kad šios aplikacijos parodo Jūsų telefono našumo galimybes, įvertindamos tai taškais. Vasarį šie įrankiai sulaukė atnaujinimo, o dabar visiškai netikėtai dingo iš „Google Play Store“ parduotuvės.

Telefonų testavimo programėlė „AnTuTu“ pašalinta iš „Play Store“ parduotuvės

„Antutu 3D Bench“, „AnTuTu Benchmark“ ir „AITUTU Benchmark“ neberasime „Android“ telefonuose esančioje parduotuvėje. Galima to priežastis – pasikartojantys „Cheetah Mobile“, kuri ir valdo šias aplikacijas, taisyklių pažeidimai. O viso to istorija yra pakankamai įdomi.

Nors oficialiai „Cheetah Mobile“ ryšys tarp „AnTuTu“ aplikacijų ir nėra patvirtintas, tačiau tai puikiai atskleidžia internetinių svetainių archyvo puslapis. Viskas labai paprasta, pasinaudojus tokiu archyvu ir skaitant privatumo politikos taisykles – Jūs atsidursite būtent „Cheetah Mobile“. Pastaroji kompanija yra Kinijos programėlių kūrėjų įmonė, kuri užsitraukė „Google“ rūstybė. To priežastis – apgaulingos reklamos ir daugybinei privatumo taisyklių pažeidimai.

„Cheetah Mobile“ iš „Play Store“ parduotuvės buvo pašalintos dar praėjusį mėnesį, o dabar toks pats likimas ištiko ir „AnTuTu“. Žinoma, oficialiai nėra patvirtintas ryšys tarp „AnTuTu“ ir „Cheetah Mobile“, tačiau dar viena įdomi detalė, kad abiejų šių vardų įkūrėjas yra tas pats asmuo. Akivaizdu, ar ne? Taigi, ką daryti tiems, kurie nori parsisiųsti ir patikrinti savo telefono galimybes su „AnTuTu“ programėlėmis? Jums tereikia nukeliauti į oficialų „AnTuTu“ puslapį ir ten rasite visas reikiamas programėles.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!