Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71964/89-proc-lietuvos-tevu-nestebi-savo-vaiku-buvimo-vietos/spausdinti/

89 proc. Lietuvos tėvų nestebi savo vaikų buvimo vietos

Publikuota: 2020-03-04 17:57
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Seniau tėvams visada pavykdavo nustatyti geografines ribas, kur gali ir kur negali lankytis jų vaikai. O dabar išmaniosios technologijos suteikia tėvas dar daugiau galimybių, rašoma pranešime žiniasklaidai. Jie gali realiuoju laiku stebėti savo vaikų buvimo vietą naudodami specialią programinę įrangą. Vis dėlto, remiantis „Kaspersky“ apklausa tėvams, tik maža dalis tėvų pasinaudoja šia galimybe.

Tarptautinė kibernetinio saugumo bendrovė „Kaspersky“ sukūrė specialią apklausą ir norėjo atkreipti dėmesį į iššūkius, su kuriais tenka susidurti šiuolaikiniams tėvams. Kampanija daugiausiai dėmesio skyrė skirtingiems skaitmeninio auklėjimo aspektams, įskaitant nuotraukų dalijimąsi, diskusijas apie vaikų skaitmeninį gyvenimą, elektronines patyčias ir jų padarinius, bei stebėjimo įrankių, tokių kaip geografinės vietos nustatymas, naudojimą.

Remiantis tyrimo duomenimis, 89 proc. Lietuvos tėvų neseka savo vaikų buvimo vietos. Pagrindinės priežastys yra dvi: 32 proc. niekada net nepagalvojo, kad gali sekti savo vaiko buvimo vietą, o 22 proc. nežino, kaip tai padaryti. Tėvai turi galimybę į savo vaikų įrenginius įdiegti programinę įrangą, kuri leidžia surasti jų vaikus žemėlapyje ir nustatyti jiems saugią zoną, kurioje jie gali būti. Tačiau net 78 proc. tėvų tvirtina, kad niekada nenaudojo tokio tipo programų.

„Šiais laikais egzistuoja daugybė priemonių, kurios gali padėti išvengti nelaimingų atsitikimų realiame ar skaitmeniniame gyvenime. Labai svarbu žinoti, kaip šias priemones tinkamai naudoti ir kokia jų nauda. Stebėdami savo vaiko buvimo vietą jūs galite išvengti rimtų problemų, o svarbiausia tai, kad šis įrankis leidžia reguliuoti ne tik skaitmeninį, bet ir realų vaiko gyvenimą“, – teigia Andis Steinmanis, „Kaspersky“ vykdomasis direktorius Baltijos šalyse.

Tėvams, kurie nori apsaugoti savo vaikus tiek skaitmeniniame, tiek realiame gyvenime, „Kaspersky“ rekomenduoja laikytis šių patarimų:

  1. Sužinokite daugiau apie kibernetinį vaikų saugumą: išnagrinėkite šiuolaikines tendencijas, programas ir elgesio būdus, kurie turėtų būti pasirinkti siekiant apsisaugoti nuo gresiančių pavojų (pavyzdžiui, pagrindinės saugumo taisyklės internete);
  2. Bendraukite su savo vaiku ir nubrėžkite ribas, kurių jis turi laikytis. Aptarkite, kurios vietos, tiek realiame pasaulyje, tiek kibernetinėje erdvėje, jiems yra saugios;
  3. Įdiekite patikimą saugumo sprendimą, kuris padės jums sėkmingai stebėti jūsų vaiko veiklą.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!