Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71799/revoliucija-iphone-telefonuose-apple-svarsto-suteikti-vartotojams-suteikti-daugiau-laisves/spausdinti/

Revoliucija „iPhone“ telefonuose – „Apple“ svarsto suteikti vartotojams suteikti daugiau laisvės

Publikuota: 2020-02-23 11:17
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kiekvienas „Apple“ išmaniųjų telefonų turėtojas žino, jog pasikeisti numatytąsias programėles „iPhone“ įrenginiuose yra misija – neįmanoma. Kiekvieną kartą paspaudus internetinę nuorodą Jums atsidarys „Safari“ naršyklė ir bent jau kol kas to pakeisti neįmanoma. Tačiau tikėtina, kad greitu metu tai gali ir pasikeisti.

Revoliucija „iPhone“ telefonuose – „Apple“ svarsto suteikti vartotojams suteikti daugiau laisvės

Niekam ne paslaptis, jog „Google“ ir „Microsoft“ nemažai įkvėpimo pasisėmė iš „iOS“ operacinės sistemos, o ypatingai tai liečia pastarųjų korporacijų sukurtų platformų dizainą. Tačiau „Android“ operacinės sistemos vartotojai gali patys nuspręsti kokią interneto naršyklę jie nori naudoti kaip numatytąją ar kokį pašto servisą pasirinkti. Ir tai yra dalykas, kurio „Apple“ galėtų pasimokyti iš savo konkurentų.

Remiantis ekonominių naujienų agentūros „Bloomberg“ informacija, „Apple“ galėtų pasimokyti iš savo konkurentų ir suteikti „iOS“ naudotojams daugiau laisvės. „Apple“ galėtų leisti vartotojams pasirinkti kokias numatytąsias programėles jie nori naudoti, kas yra jokia naujiena „Android“, „Windows“ ar net pačios „Apple“ sukurtos „macOS“ operacinės sistemos vartotojams.

Pranešama, kad jeigu tokie pokyčiai pasiektų „iOS“ platformą – tai paliestų interneto naršyklės bei pašto aplikacijos nustatymus. Tai reikštų, jog „Safari“ ir „Mail“ aplikacijos prarastų savo numatytų programėlių statusą ir „iPhone“ telefonų savininkai galėtų jas pakeisti, pavyzdžiui, į „Chrome ir „Gmail“ aplikacijas. Šiai dienai situacija yra tokia, kad net ir ištrynus „Mail“ iš savo telefono, ji vis tiek išlieka kaip standartinė.

Bent jau kol kas nėra žinoma ar tai tikrai taps realybe, tačiau „Apple“ tokį variantą svarsto. Tikėtina, jog tai turėtų patikti ir vartotojams, kurie turėtų daugiau laisvės pasirenkant kokias aplikacijas naudoti ir kokių ne.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!