Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71763/google-pasalino-net-98-android-programeliu-kurios-siekia-prieigos-prie-sms-ar-skambuciu/spausdinti/

„Google“ pašalino net 98 % „Android“ programėlių, kurios siekia prieigos prie SMS ar skambučių

Publikuota: 2020-02-20 13:26
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu „Google“ itin aktyviai kovoja su kenksmingomis programėlėmis, kurios sukelia nemažai galvos skausmo ne tik „Android“ vartotojams, tačiau ir pačios operacinės sistemos kūrėjams. Visai neseniai, „Google“ išplatino pranešimą, jog sėkmingai pašalino įspūdingą kiekį tokių aplikacijų.

Kaip skelbia „Google“, buvo sėkmingai pašalinta net 98 proc. programėlių, kurios mėgino šnipinėti „Android“ telefonų naudotojų tekstines žinutes bei klausytis pokalbių. Tuo pačiu, JAV milžinės atstovai pridėjo ir tai, jog likę 2 proc. aplikacijų negali atlikti savo žalingos veiklos bei reikiamų prieigos teisių prie SMS ar skambučių informacijos.

„Google“ pašalino net 98 % „Android“ programėlių, kurios siekia prieigos prie SMS ar skambučių

Dar 2018 metų spalio mėnesį „Google“ perspėjo visus „Android“ aplikacijų kūrėjus, jog programėlės, kurios mėgins rinkti SMS ir skambučių istorijos informaciją bus šalinamos iš „Google Play Store“ be papildomų perspėjimų. Tiesa, kūrėjams yra paliekamas 90 dienų periodas, jog būtų prisitaikyta prie naujosios apsaugos politikos. Ir panašu, kad tai pagaliau davė rezultatų.

„Google“ prideda ir tai, jog likę 2 proc. programėlių išties privalo gauti prieigą prie Jūsų skambučių ir tekstinių susirašinėjimų informacijos tam, kad galėtų pilnai funkcionuoti. Žinoma, nesunku suprasti ir tai, jog visos pašalintos aplikacijos prašo aukščiau minimos prieigos tik dėl tam tikrų asmeninių priežasčių, kurios dažniausiai susijusios su asmeninės informacijos vogimu.

Ir nors „Android“ operacinės sistemos kūrėjai intensyviai dirba ties tuo, jog pašalinti kuo daugiau kenksmingų programėlių, tačiau „Play Store“ parduotuvėje nuolatos atsiranda ir naujų aplikacijų. Visai neseniai buvo aptiktos 24 kiniškos programėlės, kurios taip pat siekė gauti prieigą prie skambučių ir žinučių informacijos. Kaip skelbia „Google“, „Play Store“ parduotuvėje pastaruoju metu užblokavo daugiau nei 790 tūkst. kenksmingų programų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!