Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71622/naujas-xiaomi-patentas-horizontaliai-slankiojamas-telefonas/spausdinti/

Naujas „Xiaomi“ patentas: horizontaliai slankiojamas telefonas

Publikuota: 2020-02-10 11:18
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas „Xiaomi“ 2020 m. vasario 7 d. Kinijos nacionalinėje intelektinės nuosavybės administracijoje (CNIPA) užpatentavo naują horizontalųjį išmaniojo telefono dizainą.

Iš CNIPA paskelbtų eskizų matosi, kad šis telefonas naudoja stumdomą mechanizmą. Jau ir anksčiau matėme išmaniųjų telefonų su stumdomais ekranų mechanizmais, tačiau šis išsiskiria slinkimo kryptimi – jis bus stumiamas horizontaliai. Eskizas taip pat nurodo, kad telefonas turės ne vieną priekinę kamerą, o keturias, kai gale bus įmontuotos tik dvi. Deja nėra pateikta jokios informacijos apie įrenginio dydį, nes, kaip žinia, stumdomo mechanizmo telefonams būdingas kiek storesnis korpusas.

Naujas „Xiaomi“ patentas: horizontaliai slankiojamas telefonas

Įdomu tai, kad „Xiaomi“ dar 2018 m. rugpjūčio 28 d. pateikė paraišką dizaino patentui gauti Kinijos Liaudies Respublikos valstybiniame intelektinės nuosavybės biure, tačiau šis patentas buvo oficialiai paskelbtas tik 2019 m. gruodžio 6 d.

Akivaizdu, kad rinka jau pasuko sulankstomų išmaniųjų telefonų vystymo kryptimi ir naujai paviešintas slankiojančio telefono patentas, ko gero, nusės „Xiaomi“ biuro stalčiuose. Kitu atveju, toks telefonas pretenduoja į garantuotą nesėkmę išmaniųjų telefonų rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!