Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71621/huawei-atrado-buda-kaip-apeiti-sankcijas/spausdinti/

„Huawei“ atrado būdą, kaip apeiti sankcijas

Publikuota: 2020-02-10 07:17
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“ nusprendė iš anksto įdiegti 70 populiarių „Android“ programų iš „Google Play“ parduotuvės į savo būsimus išmaniuosius telefonus. Kinijos bendrovė, kuri dėl pritaikytų JAV sankcijų negali teikti „Google“ paslaugų, taip pat įrašys papildomai ir savo sukurtų aplikacijų, pavyzdžiui „Huawei Video“ bei kt.

Panašu, kad „Huawei“ atrado būdą, kaip išsiversti be „Google Play“ savo išmaniuosiuose telefonuose. Uždarame Rytų Europos žurnalistų renginyje bendrovė išsamiai papasakojo apie ateities priemones, kurių bus imtasi. Ji išmaniuosiuose telefonuose ketina iš anksto įdiegti 70 populiariausių „Android Play Store“ programų ir taip apeiti 2019 m. gegužės mėn. įvestą embargą.

„Huawei“ atrado būdą, kaip apeiti sankcijas

Akivaizdu, kad šiuo sprendimu siekiama kompensuoti „Play Store“ nebuvimą. Bendrovė nori leisti paprastiems vartotojams lengvai pasiekti mėgstamas programas neįdiegiant APK failų. Taip pat bus galima įdiegti papildomas programas iš „App Gallery“, „Huawei“ alternatyvos „Google Store“.

Sąrašas programų, kurias „Huawei“ iš anksto įdiegs į išmanųjį telefoną bus skirtingas ir priklausys nuo kiekvienos šalies. Programėlių pavadinimų parinktis bus pagrįsta vartotojų pageidavimais. Norėdami pasirinkti, kurios programos pagal numatytuosius nustatymus bus integruotos į jo telefonus, gamintojas paprasčiausiai pasikliaus „Google Play“ parduotuvės nustatytu reitingu. Tačiau Kinijos įmonei, pagal galiojančias sankcijas, neturėtų būti leista integruoti tam tikras populiarias Amerikoje veikiančių bendrovių programas, tokias kaip „Facebook“ ar „WhatsApp“.

„Huawei“ vartotojams taip pat siūlys kiniškų „Google“ paslaugų alternatyvas, kurios taip pat bus iš anksto įdiegtos ir atitiks kiekvienos šalies populiariausią „Android“ alternatyvą – „Huawei Video“ pakeis „YouTube“ , o vietoje „Google Maps“ bus pasiūlyti kartu su „Tom-Tom“ sukurti žemėlapiai.

„Huawei“ turėtų pradėti įgyvendinti šias priemones jau būsimuose savo „P40“ serijos flagmanuose. Primename, kad „Huawei P40“ bus pristatytas Paryžiuje 2020 m. kovo mėn. pabaigoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!