Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71605/ios-13-4-beta-versijoje-buvo-prideta-nauja-carkey-funkcija-kuri-vartotojams-leis-atrakinti-uzrakinti-bei-uzvesti-savo-automobili/spausdinti/

„iOS 13.4“ beta versijoje buvo pridėta nauja „CarKey“ funkcija, kuri vartotojams leis atrakinti, užrakinti bei užvesti savo automobilį

Publikuota: 2020-02-07 19:23
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

„Apple“ išleido pirmąją „iOS 13.4“ beta versiją programuotojams, kad šie galėtų atlikti bandymus. Programuotojai, kurie užsiregistravo „Apple“ beta testavimo programoje, gali atsisiųsti ir įsirašyti pirmąją beta versiją iš „Apple Developer Center“.

Kol kas „iOS 13.4“ neturi daug naujovių, tačiau nauja „CarKey“ funkcija yra verta dėmesio. „iOS 13.4“ versijoje bus pridėta „CarKey“ funkcija, kuri leis vartotojams kontroliuoti savo automobilius.

„Apple“ naujoji „CarKey“ funkcija leis „iPhone“ ir „Apple Watch“ modelius naudoti kaip raktus nuo automobilio. Vartotojai, kurie naudos „iOS 13.4“, galės atrakinti, užrakinti ir užvesti savo automobilį. Funkcija bus suderinama su mašinomis, kurios palaiko „NFC“ technologiją.

„iOS 13.4“ beta versijoje buvo pridėta nauja „CarKey“ funkcija, kuri vartotojams leis atrakinti, užrakinti bei užvesti savo automobilį

Vartotojams nereikės naudoti nei „Face ID“, nei „Touch ID“ ar slaptažodžio, kad autentifikuotų procesą. Vis dėlto jiems reikės atlikti pradinius patvirtinimo nustatymus. Taip pat vartotojai galės naudotis „CarKey“ funkcija, netgi jei jų „iPhone“ ar „Apple Watch“ modeliui bus išsekusi baterija.

Vairuotojai taip pat galės dalintis „CarKey“ funkcionalumu su kitais vairuotojais per „Wallet“ programėlę. Tokiu būdu jie gaus prieigą prie rakto savo „Apple“ prietaisuose.

Tikėtina, kad „Apple“ jau bendradarbiauja su kai kuriais automobilių gamintojais, kad realizuotų „CarKey“ funkciją. Nepamirškite, kad šia naujove nebus galima naudotis iki „iOS 13.4“ oficialaus pasirodymo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!