Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71594/meizu-zero-dizainas-apdovanotas-aukso-medaliu/spausdinti/

„Meizu Zero“ dizainas apdovanotas aukso medaliu

Publikuota: 2020-02-07 11:32
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu
„Meizu Zero“ dizainas apdovanotas aukso medaliu

Praėjusiais metais „Meizu Zero“ buvo paskelbtas pirmuoju pasaulyje „beskylio“ dizaino telefonu. Jame nebuvo įkrovimo lizdo – jį pakeitė bevielis įkrovimas, kolonėlės grotelių – garsas perduodamas vibruojant ekraną, SIM dėklo – naudojama eSIM ir net fizinių mygtukų, kurie buvo pakeisti sensoriniais mygtukais. Įrenginys buvo paskelbtas „Indiegogo“ startuolių platformoje su tikslu surinkti gamybai reikiamą finansavimą, tačiau to padaryti nepavyko, $100000 biudžetas nebuvo surinktas ir įrenginys dienos šviesos neišvydo.

Neseniai „Meizu“ paskelbė, kad „Meizu Zero“ gavo „iF 2020“ aukso apdovanojimą. „IF Design 2020“ apdovanojimuose iš viso dalyvavo 7298 dalyviai iš 56 skirtingų šalių. „Meizu Zero“ ir „Google Pixel 4“ buvo vieninteliai iš 46 mobiliųjų telefonų, kuriems buvo suteiktas aukso apdovanojimas už dizainą.

Nors „Meizu Zero“ niekada neišvys masinės gamybos konvejerių, tačiau bendrovė ateityje planuoja panaudoti kai kurias jo savybes. Praėjusiais metais buvo pasklidę gandų, kad naujasis „Meizu 17“ labai daug ką perims iš „Meizu Zero“.

„Meizu Zero“ buvo planuojamas gaminti su 5,99 colių OLED ekranu ir keraminiu korpusu, „Snapdragon 845“ procesoriumi, o baterijos įkrovimą garantuotų 18W belaidė technologija. Telefono prototipas taip pat turėjo IP68 reitingą, tad galėjo išgyventi panardintas į vandenį iki 2,5 val., 20 MP selfie kamerą, o gale buvo sumontuota dviguba (12MP + 20MP) kamera.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!