Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71582/android-telefonu-turetoju-demesiui-aptiktos-dar-24-pavojingos-programeles/spausdinti/

„Android“ telefonų turėtojų dėmesiui – aptiktos dar 24 pavojingos programėlės

Publikuota: 2020-02-07 09:03
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google Play Store“ dažnai susiduria su įvairiomis kenkėjiškomis programėlėmis, o šios parduotuvės kūrėjai turi susidurti su ganėtinai dideliais iššūkiais siekiant jas identifikuoti ir vėliau pašalinti. Pastaruoju metu vis dažniau skelbiama informacija apie žalingas aplikacijas ir visai neseniai pasirodė dar vienas naujas pranešimas.

Pranešama, kad Kinijos kompanija „Shenzhen Hawk“ paslapčia siekė gauti pavojingus leidimus prie Jūsų išmaniųjų telefonų. Tokie saugumo pažeidimai rasti 24 programėlėse, kurias bendroje sumoje buvo įsirašę daugiau nei 382 mln. vartotojų. „Google“ tik gavę pranešimų apie šias aplikacijas – iškart jas pašalino iš „Play Store“ parduotuvės. Pilną sąrašą galite matyti žemiau esančioje iliustracijoje.

„Android“ telefonų turėtojų dėmesiui – aptiktos dar 24 pavojingos programėlės

„Į pranešimus apie saugumo ir privatumo pažeidimus mes žiūrime labai rimtai. Jeigu mes pastebime veiksnių, kurie pažeidžia mūsų politiką – mes iškart imamės veiksmų“, – „Forbes“ reporteriui kalbėjo „Google“ atstovas.

Įdomu ir tai, jog minima „Shenzhen Hawk“ yra dukterinė „TCL Corporation“ įmonė. Tai yra pakankamai didelė ir iš dalies valstybės valdoma Kinijos elektronikos gamintoja. Verta paminėti ir tai, jog tai jau ne pirmas kartas kuomet TCL vardas minimas panašiame kontekste. Praėjusiais metais ši Kinijos kompanija buvo minima su kenksminga orų prognozių programėle, o dar 2017 metais Indijos vyriausybė pastebėjo, kad „Virus Cleaner“ aplikacija turi šnipinėjimo savybių.

Jeigu savo telefone turite kažkurias iš aukščiau minimų programėlių – rekomenduojame jas kuo skubiau pašalinti. Pranešama, kad šešios iš 24 aplikacijų nori prieigos prie vartotojų kameros, dvi iš jų siekia gauti galimybę skambinti ar rašyti žinutes. 15 iš aukščiau minimų aplikacijų reikalauja priėjimo prie Jūsų lokacijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!