Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71485/xiaomi-mi-9t-klaidos-po-android-10-atnaujinimo-zaibiskai-senkantis-akumuliatorius/spausdinti/

„Xiaomi Mi 9T“ klaidos: po „Android 10“ atnaujinimo žaibiškai senkantis akumuliatorius

Publikuota: 2020-01-30 14:42
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Daugelis „Xiaomi Mi 9T“ vartotojų praneša, kad po paskutinio „MIUI 11“ „Android 10“ atnaujinimo telefono akumuliatorius ženkliai greičiau išsikrauna. Su problema susidūrę vartotojai forumuose dalijasi sprendimo būdais, tačiau jie veikia ne visur, o tik tam tikruose įrenginiuose.

Šio įrenginio vartotojai jau gali atsisiųsti „MIUI 11.0.4.0“ atnaujinimą, kuriame yra „Android“ saugumo pataisymai, numatyti 2020 m. sausio mėn., tačiau pasirodo, kad šis atnaujinimas, kuris turėtų ištaisyti klaidas, sukuria naujų klaidų, veikiančių telefono energijos procesų naudojimą.

„Xiaomi Mi 9T“ klaidos: po „Android 10“ atnaujinimo žaibiškai senkantis akumuliatorius

Vienas „Reddit“ forumo vartotojas sako: „Kai aš įsigijau išmanųjį telefoną 2019 m. birželio mėn., jo ekrano darbo laikas siekė 9–10 valandų. Dabar (red. po atnaujinimo), jei man pasiseka, ekrano darbo laikas būna 6–7 valandos“. Ir pridūrė, kad „pagrindinė tokio besaikio energijos vartojimo priežastis, pagal akumuliatorių statistiką, yra pati „ Android“ sistema“. Kitas vartotojas antrina, kad „Android“ sistema sunaudoja daugiau nei 30% akumuliatoriaus po „Xiaomi Mi 9T“ „Android 10“ atnaujinimo.

Energijos sąnaudų problemos „Xiaomi“ telefonuose taip pat nutikdavo ir po „Android 9“ atnaujinimų praeityje. „Reddit“ ir „Xiaomi“ forumuose vartotojai bando ieškoti sprendimų, todėl kai kurie žmonės rekomenduoja išvalyti telefono atmintį, išjungti automatinį programų paleidimą arba tiesiog perkrauti išmaniuosius telefonus. Taip pat patariama išjungti „MIUI“ optimizavimą kūrėjų parinktyje (red. „Developer options“) arba bandyti atlikti gamyklinių parametrų atkūrimą, kad būtų atstatyti energijos vartojimo procesai. Deja, visi šie sprendimų būdai tinka ne visiems ir tikimasi, kad „Xiaomi“ greitai išleis atnaujinimą, kuris ir panaikins neįprastą akumuliatoriaus sunaudojimą.

Ar jūs turite „Xiaomi Mi 9T“, ar pastebite, kad akumuliatorius per greitai išsikrauna? Pasidalinkite savo patirtimi, kaip sprendėte problemą, ar išsprendėte, o gal jokių energijos suvartojimų pakitimų nepastebėjote.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!