Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71445/google-aptiko-apple-narsykles-saugumo-spragas/spausdinti/

„Google“ aptiko „Apple“ naršyklės saugumo spragas

Publikuota: 2020-01-28 16:33
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ naršyklėje „Safari“ naudojama privatumo užtikrinimo programinė įranga sulaukė rimtos kritikos po to, kai konkurentė „Google“ rado daugybę saugumo spragų, kurios, jos teigimu, leido trečiosioms šalims sekti vartotojų elgesį, pranešė „Financial Times“.

„Google“ aptiko „Apple“ naršyklės saugumo spragas

Pranešama, kad „Google“ intelektualiojo sekimo prevencijos funkcijų trūkumus aptiko 2019 m. rugpjūčio mėnesį. Korporacijos debesijos departamentas nustatė, kad trūkumai galėjo leisti atakuoti vartotojų įrenginius penkiais išpuolių būdais, stebint ir renkant asmeninę naršymo informaciją „Safari“. „Google“ tyrėjai taip pat pažymėjo, kad jie aptiko ir privatumo funkcijos spragų, kurios įsilaužėliams suteikė galimybę sukurti „asmeninį atspaudą, kuris seka vartotoją visame internete“ ir sužinoti turinį, kurio vartotojai ieškojo paieškos sistemose.

2019 m. gruodžio mėn. John Wilander, „Apple“ „WebKit“ komandos saugumo ir privatumo inžinierius, pripažino saugumo problemas naršyklėje ir pareiškė, kad jos buvo ištaisytos patobulinus intelektualiojo sekimo prevencijos funkciją.

Tai nėra pirmas kartas, kai „Google“ tyrėjai atskleidžia „Apple“ produktų trūkumus. 2019 m. rugpjūčio mėn. „Google“ komanda nustatė šešis pagrindinius susirašinėjimo aplikacijos „iMessage“ pažeidžiamumus, iš kurių kai kurie užpuolikams leido pavogti duomenis iš įvairių „iOS“ įrenginių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!