Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71440/rusijoje-kai-kurios-telefonu-programeles-taps-privalomos-vienas-kriteriju-dvasingumas/spausdinti/

Rusijoje kai kurios telefonų programėlės taps privalomos: vienas kriterijų – „dvasingumas“

Publikuota: 2020-01-28 14:04
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Rusijos valdžia suteiks prioritetą „dvasinėms vertybėms“, spręsdami, kokios rusiškos programėlės turi būti įrašytos pagal naująjį kontroversiškąjį įstatymą, draudžiantį išmaniųjų telefonų pardavimą be „vietinės“ programinės įrangos.

Pasak portalo „The Moscow Times“, nuo liepos 1 d. Rusijoje parduodami išmanieji telefonai turės būti su jau įdiegtomis programėlėmis, kurios yra patvirtintos valdžios. Šio gan keisto įstatymo šalininkai yra įsitikinę, kad taip bus apsaugoti Rusijos vartotojai ir rusiška technologija nuo Vakarų konkurencijos. Kai kurie elektronikos prekių pardavėjai kaltina įstatymo autorius priėmus dokumentą tinkamai nepasikonsultavus su jais.

Rusijoje kai kurios telefonų programėlės taps privalomos: vienas kriterijų – „dvasingumas“

Rusijos laikraščio „Vedomosti“ žurnalistai teigia gavę dokumentą, kuriame yra pateikti trys pagrindiniai privalomų programų kriterijai, pagal kuriuos konkurencijos prievaizdai siūlo vertinti, kokias programas įrašyti. Be populiarumo ir saugumo, pasirodo, Rusijos valdžia turės vertinti, ar programinė įranga „prioretizuoja tradicines Rusijos dvasines ir moralines vertybes“.

„Įrašyta bus plačiai naudojama vietinė programinė įranga, kuri turi socialinę naudą ir yra saugi“, – rašoma Rusijos federalinės antimonopolinės tarnybos pranešime. Apie laikraščio „Vedomosti“ minėtas vertybes neužsimenama.

Pranešime teigiama, kad išmaniuosiuose telefonuose bus privaloma įsirašyti rusišką antivirusinę programinę įrangą, paieškos sistemą, GPS, viešosios tvarkos ir mokesčių mokėjimo programėles.

Rusiškos programinės įrangos reikalavimas planšetiniams kompiuteriams bus įvestas nuo 2021 m. liepos, personaliniams kompiuteriams – nuo 2022 m. liepos, išmaniesiems televizoriams – nuo 2023 m. liepos, o privalomų programėlių sąrašą valstybė turėtų pateikti ne anksčiau kaip balandį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!