Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71421/aliexpress-valdanti-kinijos-milzine-alibaba-kuria-ispudinga-sulenkiama-telefona/spausdinti/

„Aliexpress“ valdanti Kinijos milžinė „Alibaba“ kuria įspūdingą sulenkiamą telefoną?

Publikuota: 2020-01-27 13:13
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos prekybos milžinė „Alibaba“ yra puikiai žinoma Lietuvoje dėl jai priklausančios „Aliexpress“ internetinės parduotuvės, kurioje galite įsigyti pačių įvairiausių produktų už labai patrauklią kainą. Tačiau panašu, kad kinų gigantė turi planų ir išleisti savo išmanųjį telefoną.

„Alibaba“ užregistravo į tris dalis sulenkiamo išmaniojo telefono patentą, kuris rodo ne tik labai įdomų dizainą, bet ir atskleidžia kompanijos planus. Kompanijos atstovai patento prašymą pateikė dar 2019 metų kovą, o pastarasis patvirtinimo sulaukė tik prieš kelias dienas, sausio 21 dieną.

„Aliexpress“ valdanti Kinijos milžinė „Alibaba“ kuria įspūdingą sulenkiamą telefoną?

Tie kas domisi sulenkiamais telefonais, jau yra matę įrenginių, kurie sulenkiami taip, jog juos išlenkus gauname didžiulį ekraną. Tačiau „Alibaba“ turi kiek kitokį planą. Į tris dalis sulenkiamas išmanusis jį išlenkus tampa ilgesnis ir turėtų būti nesunkiai valdomas kaip įprastinis telefonas. Panašu, kad kinai nori sukurti kažką panašaus kaip „Motorola Razr“ ar „Samsung Galaxy Z Flip“.

Esminis „Alibaba“ planų skirtumas yra tas, jog „Motorola“ ar „Samsung“ planuojamas telefonas sulenkiamas vos vieną kartą, o kinai siūlo dvigubą lenkimą. Dar įdomiau yra tai, kad pastarasis patentas atskleidžia ir tai, jog toks telefonas turės ir nedidelį ekraną nugarėlėje. Pastarasis ekranas uždengia 1/3 nugarėlės ir jį bus galima naudoti tuomet, kai Jūsų telefonas pilnai sulenktas.

„Aliexpress“ valdanti Kinijos milžinė „Alibaba“ kuria įspūdingą sulenkiamą telefoną?

Vertėtų neatmesti ir tokios galimybės, jog „Alibaba“ užpatentavo tokį sulenkiamo išmaniojo telefono dizainą tam, kad galėtų jį parduoti. Kinijos milžinė dažniausiai pati nieko negamina, todėl neatmetama galimybė patento pardavimo tikimybė. Kaip bebūtų, jeigu šis įrenginys ir pasirodys kada prekyboje – žemos kainos tikėtis nevertėtų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!