Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71390/japonai-jau-planuoja-6g-rysio-technologija-planuoja-pasiekti-neitiketina-greiti/spausdinti/

Japonai jau planuoja 6G ryšio technologiją – planuoja pasiekti neįtikėtiną greitį

Publikuota: 2020-01-23 19:15
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nors naujoji 5G ryšio technologija daugelyje šalių dar tik pradedama naudoti, tačiau japonai jau žvelgia į ateitį. Pasirodė pranešimų, kad šalyje jau dėliojama strategija 6G ryšio kūrimui, kuris pasižymėti 10 kartų didesniu greičiu. Toks japonų planas turėtų būti įgyvendintas ii 2030 metų.

Japonai jau planuoja 6G ryšio technologiją – planuoja pasiekti neįtikėtiną greitį

Ir japonai yra ne vieninteliai, kurie jau pradėjo kurti strategijas naujai ryšio technologijai. Kinija, Pietų Korėja ir Suomija taip pat pradėjo investavimą ir vykdo tyrimus naujai technologijai kurti. Bene įdomiausia detalė yra ta, jog Japonija ganėtinai lėtai pritaiko 5G ryšio technologiją ir tikėtina, kad jų kalbos apie 6G yra bandymas pasivyti kitas šalis bei būti pirmesniais ateityje.

Pranešama, kad Japonija ketina investuoti 2,03 mlrd. JAV dolerių į tyrimus ir technologijos kūrimą. Kaip jau minėjome, japonai tikisi pasiekti 10 kartų didesnę spartą nei 5G technologija, o tai skamba absoliučiai neįtikėtinai. Žinoma, nėra aišku kaip Japonija tikisi pasiekti tokių rezultatų ir ar tam nebus panaudotos aukšto dažnio bangos.

Ir nors daugumoje šalių dar kyla įvairiausių klausimų dėl 5G ryšio infrastruktūros kūrimo, tačiau kai kurios šalys itin intensyviai dėliojasi ateities planus dėl 6G. Kinijos vyriausybė dar 2019 lapkritį paskelbė apie planus įsteigti atitinkamas institucijas. Prie šių dviejų šalių jau prisijungę ir suomiai, kurie atlieka mokslinius tyrimus, o praėjusiais metais analogiškų veiksmų jau ėmėsi ir Pietų Korėja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!