Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71367/nebenorite-naudotis-android-ar-ios-pristatytas-telefonas-su-neiprasta-operacine-sistema/spausdinti/

Nebenorite naudotis „Android“ ar „iOS“? Pristatytas telefonas su neįprasta operacine sistema

Publikuota: 2020-01-22 18:16
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Renkantis išmanųjį telefoną – svarbiausia pasirinkti norimą operacinę sistemą. Iš esmės rinkoje galime rasti tik du variantus, ir tai būtų „Android“ arba „iOS“. Tačiau visai neseniai buvo pristatytas „PinePhone“ išmanusis telefonas, kuris gali būti tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo ar neįprasto.

Nebenorite naudotis „Android“ ar „iOS“? Pristatytas telefonas su neįprasta operacine sistema

Naujasis „PinePhone“ veikia su „Linux“ operacine sistema ir nors tai yra ganėtinai neįprastas gamintojo pasirinkimas, tačiau ieškantiems naujovių – tai gali būti tikrai įdomus pasirinkimas. Kompanija „Pine64“ šį išmanųjį telefoną ketina parduoti už maždaug 150 JAV dolerių. Pažvelkime į tai kuo jis pasižymi.

„PinePhone“ pasižymi 5,9 colių įstrižainės LCD ekranu su HD raiška. Išmaniojo telefono veikimu rūpinasi „Allwinner A64“ keturių branduolių procesorius su „Mali 400 MP2“ vaizdo plokšte. Įrenginys taip pat turi 2 GB operatyviosios (RAM) bei 16 GB vidinės atminties, kurią dar galima praplėsti atminties kortele.

Išmanusis telefonas deja, tačiau nepasižymi jokiomis šiuolaikinėmis technologijomis. „PinePhone“ nugarėlėje turi vieną kamerą, kuri aprūpinta 5 MP raiškos vaizdo jutikliu, o priekinėje dalyje – 2 MP raiškos kamera asmenukėms. Su „Linux“ operacine sistema veikiančio telefono veikimą palaiko 3000 mAh talpos baterija.

Didžiausias šio išmaniojo telefono išskirtinumas – galėjimas įdiegti Jūsų mėgstamą „Linux“ sistemą. Jeigu „Android“ ar „iOS“ telefonai tik įsijungus prašo susitvarkyti pagrindinius nustatymus, tai šis įrenginys leidžia pasirinkti norimą įdiegti „Linux“ versiją, o tarp jų rasime „Ubuntu Touch“, „Plasma Mobile“, „Aurora OS“ ar „Sailfish OS“. Tai tikrai turėtų patikti „Linux“ gerbėjams arba tiesiog tiems, kurie nori išbandyti kažką neįprasto.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!