Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71242/ces-2020-pokalbis-su-ismaniaja-bulve/spausdinti/

„CES 2020“: pokalbis su išmaniąja bulve

Publikuota: 2020-01-13 19:24
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kiekvienais metais „CES“ paroda Las Vegase pritraukia didelį kiekį dalyvių, kurie pristato savo naujausius technologinius sprendimus, ateities planus ir galimas svajones. Ši paroda, taip pat yra puiki vieta atrasti kažką labai keisto ir dar niekur nematyto. Būtent tuo pasinaudojo Nicolas Baldeck ir pristatė – prijungtą bulvę.

„CES 2020“: pokalbis su išmaniąja bulve

Paparsparnių entuziastas nutarė sukurti precedento neturintį įrenginį, leidžiantį bendrauti su bulve. Nicolas Baldeck išrado ploną mikroschemos juostelę su bluetooth antena, kuri yra įkišama į žalią bulvę ir dėka bluetooth signalo susijungia su išmaniuoju telefonu. Dėka šio prietaiso galima sužinoti bulvės sveikatą, nuotaiką, pabendrauti su žemėje įkasta bulve. Juostelėje nėra jokios baterijos, nes reikiamą energiją, bulvės kalbos dekodavimui ir bluetooth signalo siuntimui, įrenginys gauna tiesiogiai iš bulvės. Unikalus įrenginys kainuos $ 34 (apie € 31), tačiau pirmieji 1000 pirkėjų gaus $5 nuolaidą ir įrenginį galės įsigyti vos už $ 29 (apie € 26).

Be abejonės tai yra Nicolas Baldeck pokštas, norint pašiepti kai kuriuos arogantiškus „CES“ parodos dalyvius bei išpūstų žiniasklaidos naujienų burbulų menkavertiškumą. Taip pat jis norėjo parodyti, jog dalyvauti „CES“ parodoje gali būti itin lengva, užtenka pristatyme paminėti dirbtinį intelektą ir debesijos galimybes. Šis pokštas N.Baldeck kainavo $ 4000, į šią sumą įskaičiuotas parodos stendo mokestis, kelionė į Las Vegasą ir nakvynė jame.

Pokštas pavyko, tačiau ne visiems dalyviams taip lengvai pavyksta patekti į „CES“ parodą. Mūsų minėtam P.Escobaro broliui, kuris pristatė sulenkiamą telefoną „Escobar Fold 1“ už $ 349 (apie € 314), parodos durys buvo užvertos atsakant, kad jo pristatytas išmanusis telefonas gali klaidinti lankytojus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!