Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71118/lg-uzpatentavo-sulenkiamo-ekrano-dekla-iprastam-telefonui/spausdinti/

„LG“ užpatentavo sulenkiamo ekrano dėklą įprastam telefonui

Publikuota: 2020-01-03 11:28
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kol „Samsung“, „Huawei“ ir „Motorola“ svaidosi kalavijais, gamindami sulenkiamus išmaniuosius, „LG“ nusprendė pasukti labai originaliu keliu. Kompanija suprojektavo lankstų OLED ekraną turintį dėklą, kuris apsivynioja apie telefoną, taip padidindamas bendrą ekrano plotą. Šis aksesuaro dizainas į viešumą pateko po to, kai „LG“ užpildė patento paraišką Pasaulio Intelektinės Nuosavybės Biure. Manoma, jog ši nauja technologija leis kai kuriems „LG“ flagmanams pasitarnauti ir kaip sulenkiamiems telefonams.

Nors naujojo dėklo idėja atrodo genialiai, reikia nepamiršti, jog praėjusiais metais „LG“ pasiūlytas antro ekrano priedas „LG V50 ThinQ“ ir „LG G8X ThinQ“ telefonams didelės sėkmės nesusilaukė. Kita vertus, ką tik užpatentuotas sulenkiamą ekraną turintis aksesuaras atrodo nepalyginamai įspūdingiau ir praktiškiau. Jis lengvai gali virsti didelę įstrižainę turinčia planšete be jokių per vidurį einančių rėmų, kas buvo nemažas ankstesnių „LG“ priedų trūkumas.

„LG“ užpatentavo sulenkiamo ekrano dėklą įprastam telefonui

Kurgi bus pats telefonas? Jis slėpsis už paties ekrano ir bus prie dėklo saugiai pritvirtintas magnetiniu mechanizmu. Vos tik baigsite naudoti didelį ekraną – pakaks jį tiesiog apvynioti aplink telefoną, kas itin palengvins transportavimą. Galų gale, priedas bus lengvai atkabinamas nuo išmaniojo ir ekrano dėklą su savimi galėsite pasiimti tik tada, kai jo iš tikro reikia.

Kai ekrano priedas sulenkiamas, jo dydis praktiškai nesiskiria nuo lankstų ekraną turinčio „Huawei Mate X“, o išlanksčius – matmenys tampa šiek tiek didesni. Dar vienas tokio koncepto privalumas – sugadinus ekrano dėklą, telefonas nenukentės ir galės būti toliau naudojamas ir atvirkščiai.

„Samsung Galaxy Fold“ ir „Huawei Mate X“ sulenkiamą dizainą naudoja siekdami patenkinti vartotojų poreikį didesniam ekranui ir portabilumui. Deja, bent jau pastarosios kartos sulenkiamos matricos nėra pakankamai patvarios kasdieniam naudojimui bei itin išpučia telefono kainą. Būtent šias problemas ir bando spręsti „LG“ sulenkiamą ekraną siūlydami kaip tradicinio išmaniojo telefono priedą.

Vis dėlto reikėtų nepamiršti, jog Pietų Korėjos įmonės patentas gali taip ir niekada neišvysti dienos šviesos, turint galvoje sudėtingus inžinerinius sprendimus. Tačiau kur kas svarbesnis klausimas, į kurį turi atsakyti „LG“, yra tai, ar tokio aksesuaro pakaks patraukti pirkėjų dėmesiui, kai pastarųjų metų kompanijos telefonai yra ganėtinai nepatrauklūs.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!