Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71079/whatsapp-nuo-nauju-metu-nutraukia-palaikyma-seniems-irenginiams/spausdinti/

„WhatsApp“ nuo naujų metų nutraukia palaikymą seniems įrenginiams

Publikuota: 2020-01-01 08:10
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tikriausiai esate girdėję apie išmaniųjų telefonų programėlę „WhatsApp“, tiesa? Puikus bendravimo įrankis, kuris labai praverčia bendraujant su draugais užsienyje. Tačiau ar žinojote, jog ši programėlė kasmet nutraukia palaikymą seniems įrenginiams?

2020 metai bus ne išimtis ir jau tapo žinoma kokie įrenginiai nebegalės naudoti šios programėlės nuo Naujų metų. Viena populiariausių susirašinėjimo programėlių yra nuolatos tobulinama, o siekiant užtikrinti geriausią patirtį yra ribojamas jos pasiekiamumas iš itin senų prietaisų.

„WhatsApp“ nuo naujų metų nutraukia palaikymą seniems įrenginiams

Nuo vasario mėnesio „WhatsApp“ nebeveiks su įrenginiais, kurie naudoja „Android 2.3.7“ ar dar senesnę versiją. Ši aplikacija taip pat nebeveiks ir su „iOS 8“ ar senesne „Apple“ sukurtos operacinės sistemos versija. Tai reiškia, jog nuo jau minėtos dienos, Jūs negalėsite ne tik susikurti naujos paskyros, tačiau ir aktyvuoti jau egzistuojančio vartotojo.

Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog jeigu turite įrenginį su aukščiau minėtomis operacinės sistemos versijomis – „WhatsApp“ vis dar veiks jeigu Jūsų paskyra joje jau yra aktyvuota ir buvo naudojama anksčiau. Tiesa, kai kurios funkcijos Jums gali tapti nepasiekiamos. Gerokai blogesnių naujienų turime tiems, kurie vis dar naudojasi „Windows Phone“. Nuo sausio 1 dienos „WhatsApp“ kūrėjai visiškai nutraukia palaikymą šiai operacinei sistemai.

Pagrindinės tokių pokyčių priežastys yra susijusios su programėlės funkcionalumu bei mažėjančiu vartotojų skaičiumi su jau minėtomis operacinėmis sistemos versijomis. „Android“, „iOS“ ir kitos platformos nuolat tobulėja, o dėl šios priežasties kūrėjams tampa vis sunkiau pritaikyti naujas funkcijas ir galimybes senų operacinių sistemų vartotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!