Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/71051/android-telefonai-ir-vel-puolami-kenksmingu-programeliu-pasitikrinkite-ar-neturi-vienos-is-ju/spausdinti/

„Android“ telefonai ir vėl puolami kenksmingų programėlių, pasitikrinkite ar neturi vienos iš jų

Publikuota: 2019-12-29 11:48
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruosius keletą mėnesių ganėtinai intensyviai pranešėme apie „Google“ kovą su kenksmingomis programėlėmis „Play Store“ parduotuvėje, kuri skirta „Android“ įrenginiams. Nepaisant daugybės būdų pažaboti netinkamų programėlių kūrėjus – jų ir toliau aptinka vis daugiau ir daugiau.

„Play Store“ parduotuvėje ir vėl aptikta kenksmingų aplikacijų, kurių šįsyk – 104, o jų parsisiuntimų skaičiuos siekia daugiau nei 4,6 mln. Tokie skaičiai pasiekti vos per keletą mėnesį, tad skaičiai išties dideli.

„Android“ telefonai ir vėl puolami kenksmingų programėlių, pasitikrinkite ar neturi vienos iš jų

Gruodžio 19 dieną, kibernetinio saugumo tyrėjai iš „White Ops Threat Intelligence“ atskleidžia, jog naujasis virusas vadinamas „Soroka“, o jo pagrindinis tikslas – rodyti reklamas. Būtent taip ir buvo apkrėstos 104 programėles, kurias parsisiuntė ganėtinai nemažas vartotojų kiekis. Įdomu tai, jog šis žalingas kodas reklamas sugeba rodyti net tada kai telefono ekranas yra užrakintas.

Dar viena įdomi detalė – „Soroka“ paliekamą kodą yra labai sudėtinga aptikti ir jis geba pasislėpti nuo įvairiausių kenksmingą kodą aptinkančių sistemų. „Soroka“ yra tarsi uždelsto veikimo bomba, kuri po apkrėstos programėlės įdiegimo nepradeda veikti iškart. Žalingas kodas aktyvuojasi tik po kažkurio laiko, o dar įdomiau yra tai, jog jis geba pastebėti kada vyksta saugumo patikrinimas ir sustoja veikus. Būtent dėl šios priežasties, aptikti tokį virusą yra labai sudėtinga.

Pateikiame Jums sąrašą aplikacijų, kurios buvo apkrėstos. Dauguma jų į „Play Store“ parduotuvę pateko visai neseniai, todėl jeigu ketinate parsisiųsti kokią nors naują programėlę – rekomenduojame pasitikrinti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!